Καθησυχαστική η Λαγκάρντ για το άλμα τιμών στην Ευρώπη…

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Κριστίν Λαγκάρντ υποβάθμισε τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό και υποσχέθηκε ότι η κεντρική τράπεζα θα είναι προσεκτική να μην αντιδράσει υπερβολικά σε αυτό που θεωρεί ένα προσωρινό άλμα των τιμών. Η βασική πρόκληση είναι να διασφαλίσουμε ότι δεν θα αντιδράσουμε υπερβολικά σε παροδικές διαταραχές στην προσφορά οι οποίες δεν έχουν αντίκτυπο σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο, δήλωσε η Λαγκάρντ μιλώντας σε συνέδριο της ΕΚΤ.


Θα αντιδράσουμε όταν θεωρούμε ότι η βελτίωση του πληθωρισμού είναι διατηρήσιμη και αντανακλάται στις υποκείμενες πληθωριστικές δυναμικές ανέφερε η Λαγκάρντ μιλώντας στο Φόρουμ της ΕΚΤ για τις κεντρικές τράπεζες. Δεν βλέπουμε σημάδια ότι αυτή η αύξηση του πληθωρισμού γίνεται ένα ευρύτερο φαινόμενο σε ολόκληρη την οικονομία.

Σχολιάζοντας το άλμα των τιμών τους τελευταίους μήνες, η πρόεδρος της ΕΚΤ σημείωσε ότι το γεγονός πως ο πληθωρισμός μπορεί να κινείται και πάνω από τον στόχο του 2% για μια μεταβατική περίοδο, μας επιτρέπει να έχουμε υπομονή όσον αφορά τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής, μέχρι να βεβαιωθούμε ότι μια τέτοια βελτίωση θα είναι διατηρήσιμη ανέφερε.Υπογράμμισε τέλος, ότι συνεχίζουμε να χρειαζόμαστε η κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής να είναι διευκολυντική, για να βγούμε με ασφάλεια από την πανδημία και να διαμορφώσουμε τον πληθωρισμό στο
2% σε διατηρήσιμη βάση

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.