Στοπ σε γονικές παροχές και δωρεές για όσους χρωστούν στην Εφορία

Σύμφωνα με το powegame.gr εμπόδια σε χιλιάδες φορολογουμένους που έχουν ανεξόφλητες οφειλές στην Εφορία και επιθυμούν να προχωρήσουν αυτό τον καιρό σε γονικές παροχές ή δωρεές ακινήτων βάζουν οι ισχύουσες διατάξεις για την χορήγηση αποδεικτικών φορολογικής ενημερότητας. Οι διατάξεις αυτές «μπλοκάρουν» τις συγκεκριμένες μεταβιβάσεις ακόμη κι αν οι φορολογούμενοι έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους σε δόσεις κι είναι συνεπείς στην αποπληρωμή τους.

Βάσει των ισχυουσών διατάξεων, η ύπαρξη ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τις φορολογικές αρχές, ακόμη και αν οι οφειλές αυτές έχουν υπαχθεί σε ρυθμίσεις τμηματικής καταβολής οι οποίες εξυπηρετούνται κανονικά, δεν επιτρέπει την λήψη αποδεικτικών φορολογικής ενημερότητας από τους φορολογούμενους αυτούς και ουσιαστικά «μπλοκάρει» τις διαδικασίες των μεταβιβάσεων, μην επιτρέποντάς τους να δωρίσουν τις περιουσίες τους στα παιδιά τους ή σε άλλους στενούς συγγενείς τους! Η μόνη… διέξοδος που προβλέπουν γι’ αυτούς τους φορολογούμενους οι ισχύουσες διατάξεις είναι η διασφάλιση των οφειλών με το να βάλουν σε υποθήκη ένα ή περισσότερα ακίνητά τους. Όμως μια τέτοια διαδικασία, πέραν του ότι είναι πολύπλοκη, γραφειοκρατική και πολυέξοδη, λειτουργεί αυτή καθαυτή ως ένα επιπλέον εμπόδιο για την πραγματοποίηση των μεταβιβάσεων. Κι αυτό διότι συνήθως οι φορολογούμενοι είτε επιθυμούν να μεταβιβάσουν ολόκληρες τις περιουσίες τους, οπότε δεν απομένει σ’ αυτούς κάποιο ακίνητο ώστε να το βάλουν σε υποθήκη είτε μεταβιβάζουν ένα και μοναδικό ακίνητο που έχουν, οπότε και πάλι δεν τους απομένει τίποτε για να το βάλουν σε υποθήκη. Έτσι όλες αυτές οι επιθυμητές μεταβιβάσεις δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν επειδή σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία οι οφειλές των προσώπων που επιθυμούν να τις προχωρήσουν παραμένουν μη διασφαλισμένες.

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.