Θέμα ημερών το Deal μεταξύ Eurobank και HSBC

Η Eurobank αναμένεται να απορροφήσει την HSBC Ελλάδος και όλα τα στελέχη, όπως και οι 335 εργαζόμενοι της τράπεζας θα περάσουν από αυστηρή αξιολόγηση.

Το πιθανότερο είναι – σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς – πως ο CEO της HSBC Ελλάδος, ο κ. Peter Yeates θα επιστρέψει στη βάση του καθώς δεν κατάφερε να φέρει την τράπεζα σε καθεστώς κερδοφορίας.

Από αξιολόγηση θα περάσουν και τα υπόλοιπα υψηλόβαθμα στελέχη της HSBC, ο κ. Στέλιος Πιρπινιάς, επικεφαλής Retail Banking και Wealth Management, – με την λιανική να έχει καταβαραθρωθεί τα τελευταία χρόνια, ο κ. Ντίνος Κάμαρης, Head of Global Markets της HSBC Ελλάδας, η κα η Αλεξάνδρα Κονίδα, Managing Director, Head of Wholesale Banking της τράπεζας.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές το deal αναμένεται να κλείσει τις επόμενες μέρες και οι διαπραγματεύσεις γίνονται απευθείας με την κεντρική διοίκηση της HSBC στο Λονδίνο.

Η Eurobank αν και βρίσκεται σε αποκλειστικές συνομιλίες πέντε μήνες τώρα – από τον περασμένο Μάιο – ακόμα δεν έχει υπογραφεί Συμφωνία Πώλησης και Αγοράς (SPA), αναφέρει στο mononews.gr καλά πληροφορημένη πηγή, σημειώνοντας πως η καθυστέρηση οφείλεται στην γραφειοκρατία των Άγγλων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι προσκόμματα φέρνει η ομάδα των Ελλήνων επικεφαλής, οι οποίοι φοβούνται ότι θα απομακρυνθούν από τις ακριβοπληρωμένες θέσεις τους αν οι δραστηριότητες της HSBC περάσουν στην Eurobank.

Πηγή: mononews.gr

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.