Πλεύρης: Στο 20% το ποσοστό εμβολιασμού των μεταναστών

Για το ποσοστό εμβολιασμού ευάλωτων ομάδων κλήθηκε να απαντήσει ο Υπουργός Υγείας σε ερώτηση που του τέθηκε στη Βουλή.

Σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Ξανθού για το ποσοστό εμβολιασμού σε πληθυσμούς ειδικής ευαλωτότητας, όπως είναι οι πρόσφυγες στα ΚΥΤ, οι μετανάστες χωρίς χαρτιά, οι άστεγοι, οι τοξικοεξαρτημένοι, κλπ, η κα Μουζούρη είπε ότι δεν έχει διαθέσιμα στοιχεία, “ωστόσο από την εμπειρία των ομάδων, δεν είναι μεγάλη η κάλυψη”. Από την πλευρά του, ο κ. Υφαντής είπε ότι αν και δεν υπάρχουν επίσημα δεδομένα επιδημιολογικής επιτήρησης για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες ούτε για ειδικές ομάδες, με μία πρόχειρη άτυπη εκτίμηση αυτό που μπορούμε να πούμε στον πληθυσμό που διαμένει στα Κέντρα Υποδοχής και σε δομές προσφύγων είναι ότι πιθανότατα η εμβολιαστική κάλυψη κυμαίνεται κάτω από το 2%, κυρίως, λόγω διοικητικών προβλημάτων.

Λίγο αργότερα απαντώντας στους Γιατρούς του Κόσμου που εκτίμησαν ότι η εμβολιαστική κάλυψη σε πρόσφυγες και μετανάστες είναι στο 2% και αφού επικοινώνησε με τις αρμόδιες υπηρεσίες, ο υπουργός Υγείας Αθ. Πλεύρης διευκρίνισε ότι το 2% που ειπώθηκε δεν είναι ακριβές αλλά είναι περίπου στο 20%. Είμαστε μεν χαμηλά στις δομές, αλλά είναι περίπου 20% το ποσοστό σημείωσε ο κ. Πλεύρης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.