ΚΚΕ για ανακοίνωση Υπουργείου Παιδείας: «Θυμίζει την υπερασπιστική γραμμή των ναζιστών χρυσαυγιτών»

Πυρά κατά της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας για την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του όπου κάνει λόγω για «μεμονωμένες ομάδες που δημιουργούν επεισόδεια και αμαυρώνουν τα σχολεία μας» έστειλε το ΚΚΕ με σχόλιο του, κάνοντας λόγο για πρακτικές που θυμίζει τις πρακτικές της Χρυσής Αυγής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας:

«Το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, σχετικά με τα επεισόδια στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, ανακοινώνει:

Βίαιες συμπεριφορές σαν αυτές που σημειώθηκαν στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης είναι απολύτως καταδικαστέες και δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές.

Μεμονωμένες ομάδες δεν μπορούν να στέκονται εμπόδιο στην πρόοδο των παιδιών μας και να αμαυρώνουν τα σχολεία μας, χώρους γνώσης, δημιουργίας, ελεύθερης σκέψης.

Με αναφορά της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως προς τον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζητείται η παρέμβασή του για τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.»

Το σχόλιο του ΚΚΕ

«Αντί το υπουργείο Παιδείας να καταδικάσει τα φασιστοειδή, που έχουν μετατρέψει το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης σε ορμητήριο για να χτυπούν μαθητές και φοιτητές, προβαίνει σε απαράδεκτους συμψηφισμούς και πίσω από γενικόλογες διατυπώσεις ουσιαστικά ταυτίζει τους αγώνες των νέων ενάντια στο φασισμό με τα εγκληματικά φασιστικά στοιχεία. Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, περί «μεμονωμένων ομάδων», θυμίζει την υπερασπιστική γραμμή των ναζιστών χρυσαυγιτών για να κρύψουν τα εγκλήματά τους» τονίζει το ΚΚΕ σε σχόλιό του «για την απαράδεκτη ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με τα γεγονότα στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης»

Είναι γεγονός, πάντως, πως η Νεολαία της Χρυσής Αυγής εξέδωσε συγχαρητήρια ανακοίνωση προς τους κουκουλοφόρους.

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.