Ρέθυμνο: Συλλήψεις για ναρκωτικά και όπλα – Εντοπίστηκε φυτεία κάνναβης

Η επιχείρηση οργανώθηκε χθες ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου και Μυλοποτάμου και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνης.

Εντοπίστηκε καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, στο Ρέθυμνο κατά τη διάρκεια συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης σε δασώδη περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου. Η επιχείρηση οργανώθηκε χθες ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου και Μυλοποτάμου και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνης. Κατά τη διάρκεια της εντοπίστηκε η καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατασχέθηκαν συνολικά έντεκα δενδρύλλια τα οποία καλλιεργούντο σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο και βρισκόντουσαν στο στάδιο της ανάπτυξης ύψους έως 2,5 μέτρα. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Στο μεταξύ, συνελήφθη σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου, από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Ασφάλειας Ρεθύμνης, Έλληνας κατηγορούμενος για ναρκωτικά και όπλα. Κατά τη διάρκεια εξερεύνησης από αστυνομικούς των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου και Μυλοποτάμου εντοπίστηκε δενδρύλλιο κάνναβης για το οποίο όπως προέκυψε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης είχε προβεί στην καλλιέργεια του και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκε και κατασχέθηκε κυνηγετικό όπλο. Επίσης, συνελήφθη ένας άνδρας στο Ηράκλειο όταν χθες το απόγευμα, προσπάθησε δυο φορές να αφαιρέσει από επιχείρηση σιδηρικά, έγινε όμως αντιληπτός και συνελήφθη.

Τέλος, στα Χανιά οι αστυνομικοί συνέλαβαν Έλληνα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, όταν και μετά από έλεγχο των αρχών τόσο στον ίδιο όσο και στο σπίτι όπου διαμένει, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν επτά αυτοσχέδιες συσκευασίες με ποσότητα κοκαΐνης. Επιπλέον οι αστυνομικοί βρήκαν 178 ναρκωτικά δισκία για τα οποία δεν έφερε απαιτούμενη ιατρική συνταγή, το χρηματικό ποσό των 2.860 ευρώ ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες, 2 κινητά τηλέφωνα, ενώ κατασχέθηκε δίκυκλο μοτοποδήλατο ως μέσο διευκόλυνσης παράνομων δραστηριοτήτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.