Εκνευρισμός στο τουρκικό ΥΠΕΞ για την αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας

Στα «κάγκελα» φαίνεται να είναι το τουρκικό ΥΠΕΞ μετά τη ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία γι αυτό άλλωστε και το σχόλιο του για αυτή την εξέλιξη, έδειχνε τον εκνευρισμό του κυρίως με την ελληνικη πλευρά…«Η Ελλάδα αντί να συνεργαστεί, εξοπλίζεται, απομονώνει και αποξενώνει την Τουρκία» υποστηρίζει ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών σχολιάζοντας τη συμφωνία αγοράς 3+1 γαλλικών φρεγατών Belh@rra και την πρόσφατη αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας.Η Τουρκία κάνει λόγο για «μαξιμαλιστικές θέσεις» της Ελλάδας σε ό,τι αφορά στις θαλάσσιες ζώνες και τον εναέριο χώρο, και σημειώνοντας μάλιστα οι θέσεις αυτές παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο!!!!

Διαβάζοντας μάλιστα προσεκτικά κανείς τα όσα λέει ο εκπρόσωπος Τύπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών είναι φανερό, ότι προσπαθεί όχι μόνο να διαστρεβλώσει τις θέσεις της Ελλάδας, αλλά και να στρέψει την ΕΕ και το ΝΑΤΟ εναντίον της χώρας μας, ενώ παρουσιάζεται και ως προστάτης των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων του ψευδοκράτους που δημιούργησε με την εισβολή στην Κύπρο με την δύναμη των αεροπορικών επιδρομών, τα αποβατικά και τα κανόνια.

Πάντως παρά την προσπάθεια της Τουρκικής πλευράς να στρέψει την ΕΕ κατά της ελληνογαλλικής αμυντικής τα σχόλια από τις Βρυξέλλες ήταν θετικά. Την ίδια ώρα η Ελλάδα και η Γαλλία ενημέρωσαν την Eπιτροπή Μόνιμων Αντιπροσώπων για την υπογραφή της εταιρικής σχέσης στον τομέα της ασφάλειας και της άμυνας, ευρωπαϊκή διπλωματική πηγή, που τόνισε ότι αυτή η εταιρική σχέση «θα καταστήσει δυνατή την περαιτέρω συμβολή στην ευρωπαϊκή άμυνα και την ευρωατλαντική ασφάλεια».

«Είναι μια στρατηγική εταιρική σχέση που ενισχύει τους δεσμούς Ελλάδας-Γαλλίας με πλήρη σεβασμό των δεσμεύσεων εντός της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Κανείς δεν είπε ότι μια τέτοια στρατηγική εταιρική σχέση είναι ασυμβίβαστη με μια συμμαχία», προσέθεσε η ίδια πηγή.

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.