Μητσοτάκης: Δεν υποστηρίζουμε την Βουλγαρία στο βέτο κατά της Βόρειας Μακεδονίας

ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ για το αν υποστηρίζει την Βουλγαρία στην άσκηση βέτο κατά της ενταξιακής πορεία της Βόρειας Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση κλήθηκε να απαντήσει ο Πρωθυπουργός σε συνέντευξη που έδωσε στους New York Times. «Περιττή περιπλοκή» χαρακτήρισε την κίνηση αυτή ο Κυριάκος Μητσοτάκης και δήλωσε πως τα Δυτικά Βαλκάνια ανήκουν στην Ευρώπη.

Αναλυτικά το απόσπασμα της συνέντευξης:

Αμερικανός δημοσιογράφος: Σε ορισμένα άλλα θέματα. Δεν μας μένει πολύς χρόνος. Βόρεια Μακεδονία και διεύρυνση. Η Βόρεια Μακεδονία υπήρξε νευραλγικό ζήτημα στην Ελλάδα για ιστορικούς λόγους. Υποστηρίζετε τη Βουλγαρία στις ενστάσεις της στην ενταξιακή διαδικασία ή είναι κάτι για το οποίο απλώς δεν μιλάτε;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντά: Όχι, δεν το υποστηρίζουμε. Δεν υποστηρίζουμε τη Βουλγαρία. Πιστεύουμε ότι είναι μια περιττή περιπλοκή. Θα συναντηθούμε σε λίγες μέρες στη Σλοβενία. Πρέπει να προσφέρουμε στα Δυτικά Βαλκάνια μια πολύ σαφή ευρωπαϊκή προοπτική. Πρέπει να μιλήσουμε ανοιχτά για τη διεύρυνση. Πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα ότι σε 10-15 χρόνια όσο χρειαστεί, αλλά τα Δυτικά Βαλκάνια ανήκουν στην Ευρώπη.

Πάντως η στάση αυτή δείχνει για άλλη μία φορά αλλαγή πλεύσης της Κυβέρνησης σχετικά με την Συμφωνία των Πρεσπών.

Πηγή: www.rosa.gr

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.