Το επόμενο βήμα στο myHealthapp είναι να προστεθεί και η αποθήκευση των αποτελεσμάτων των ιατρικών εξετάσεων

Για τη μείωση των τελών κινητής τηλεφωνίας, που θα αρχίσει από την 1η Ιανουαρίου 2022, μίλησε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερραράκης, σε τηλεοπτική συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, λέγοντας ότι πρόκειται για μηδενισμό για τους νέους μέχρι 29 ετών, ενώ για τον υπόλοιπο πληθυσμό είναι μία μείωση 10%. «Συνολικό, το οποίο αφαιρείται από τους λογαριασμούς κινητής τηλεφωνίας των πολιτών, είναι 68 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου».

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι οι δικαιούχοι μέχρι των 29 ετών θα πρέπει να αιτηθούν τον μηδενισμό του τέλους, ώστε να αρχίσει να ισχύει από την 1η Ιανουαρίου 2022 μέ μία αίτησης είτε μέσω του gov.gr είτε στα ΚΕΠ. Για τους υπόλοιπους η μείωση του 10% θα γίνει αυτόματα.

Όσον αφορά την εμβολιαστική πορεία, ο κ. Πιερρακάκης σημείωσε ότι έχουμε 6.458.578 εμβολιασμούς με τουλάχιστον μία δόση, ενώ ανέφερε ότι από τις 11 Οκτωβρίου ξεκινά και το Freedom Pass, που αφορά στη δωρεάν παροχή 50 GB στους νέους 18-25 ετών, το οποίο φάνηκε από τα στοιχεία να είναι ένα ισχυρό κίνητρο. «Εκατόν τριάντα χιλιάδες νέοι έκλεισαν το ραντεβού τους αμέσως μετά τις ανακοινώνεις του πρωθυπουργού, ενώ σήμερα έχουν εμβολιαστεί 507.000 νέοι», πρόσθεσε. Τόνισε, μάλιστα, ότι από τη Δευτέρα και στους νέους 15-17 ετών θα τους δοθούν 50GB, «τα οποία θα μπορούν να τα καταναλώσουν ακόμη και τον ίδιο μήνα».

Σχετικά με την πλατφόρμα myhelthapp, ο υπουργός επεσήμανε ότι πρόκειται για πρόπλασμα του ψηφιακού ιατρικού φακέλου που θα επιτρέπει την πρόσβαση του πολίτη στα δεδομένα, τα στοιχεία που τον αφορούν. Με αυτόν τον τρόπο «κάποιος μπορεί να δει τι του έχει συνταγογραφηθεί, τα παραπεμπτικά των εξετάσεών του από το 2012 κι έπειτα», ενώ σχεδιάζεται να προστεθεί εκτός από την ψηφιακή έκδοση των ιατρικών βεβαιώσεων και η υπηρεσία αποθήκευσης των αποτελεσμάτων των ιατρικών εξετάσεων. Εν τω μεταξύ, ο κ. Πιερρακάκης έκανε λόγο για μία σειρά έργων και επενδύσεων που θα αφορούν στην αποχαλκοποίηση που πρέπει να γίνει στη χώρα «για να περάσουμε στη νέα κατάσταση στη σταθερή τηλεφωνία. Έρχονται και οι μικροδορυφόροι».

Τέλος, μίλησε για τη μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου «που αγκαλιάζει αυτήν τη στρατηγική καθημερινότητας, που αφορά από την καθημερινή γραφειοκρατία μέχρι τις συντάξεις».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.