Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος (Βίντεο)

Διεγράφη με απόφαση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο βουλευτής Α’ Αθηνών Κωνσταντίνος Μπογδάνος ύστερα από επεισόδιο που είχε προηγηθεί στη Βουλή μεταξύ του ίδιου και του βουλευτή του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη. Το επεισόδιο είχε προκαλέσει την έντονη δυσαρέσκεια του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, καθώς ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος υποστήριξε πως «οι κομμουνιστές είναι χειρότεροι από Τούρκους».

Ο κ. Μπογδάνος βρισκόταν ήδη σε καθεστώς «κίτρινης κάρτας» μετά την ανάρτηση που είχε κάνει σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου δημοσιοποιούσε ονόματα παιδιών προσφύγων που πήγαιναν σε νηπιαγωγείο του Δήμου Αθηνών.

Η ανακοίνωση του Πρωθυπουργού

Το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού σε ανακοίνωση του αναφέρει:« Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε στη Σλοβενία όπου βρίσκεται, για τα τεκταινόμενα στη Βουλή και με απόφασή του τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, ο βουλευτής Ά Αθήνας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος.»

Τι ανέφερε ο Νίκος Δένδιας

Την «έκρηξη» του Νίκου Δένδια προκάλεσε η αψιμαχία Μπογδάνου και Παφίλη καθώς στη σύγκρουση των δύο ανδρών υπήρχαν αναφορές στον εμφύλιο και για γεγονότα στον Γράμμο και στο Βίτσι καθώς και τα πρόσφατα γεγονότα της Σταυρούπολης.

Αναλυτικά ο Υπουργός Εξωτερικών ανέφερε: «Δεν βρισκόμαστε εδώ για να επιστρέψουμε στο κακό παρελθόν της χώρας. Είμαστε εδώ για να συζητήσουμε την επιβίωση της πατρίδας μας στο μέλλον. Εγώ δεν γνωρίζω κύριε συνάδελφε ποιος παρέστη στην εκδήλωση για το Βίτσι. Γνωρίζω ότι ο πατέρας μου παρέστη στο Βίτσι. Λέω λοιπόν ότι οποιαδήποτε προσπάθεια προβολής στη σύγχρονη πολιτική ζωή των οδυνηρών στιγμών της χώρας στο παρελθόν για αποκόμιση μικροπολιτικού οφέλους είναι απαράδεκτη. Και η συμπαράταξη με τον Κασιδιάρη είναι απαράδεκτη. Και η κατάθεση στεφάνου με την Χρυσή Αυγή είναι επίσης απαράδεκτη και είναι ώρα σοβαρευτούμε γιατί η χώρα αντιμετωπίζει αυτή την ώρα εθνική απειλή. Και όσο εγώ εκπροσωπώ την κυβέρνηση εδώ δεν θα επιτρέψω να ξαναγίνει τέτοια προσπάθεια. Να είμαστε συνεννοημένοι».

Δείτε τι ειπώθηκε στα παρακάτω βίντεο:

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.