Επανήλθαν μετά από 6ωρη παγκόσμια διακοπή Facebook, Instagram, WhatsApp και Messenger-Σε 50 δισ δολλάρια φθάνουν οι απώλειες του Ομίλου Ζούκερμπεργκ

Αποκαταστάθηκε τελικά η λειτουργία των εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης Facebook, Instagram, WhatsApp και Messenger σταδιακά από τις 1 μετά τα μεσάνυκτα και μετά από έξι και πλέον ώρες διακοπής, σε ολόκληρη την υφήλιο.
Κατά τον εξειδικευμένο ιστότοπο Downdetector, που παρακολουθεί συστηματικά τα τεχνικά προβλήματα στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, η ομαλή λειτουργία των ιστότοπων αυτών είχε σχεδόν αποκατασταθεί περί τη 01:00 (ώρα Ελλάδας)
Όσοι επιχειρούσαν να συνδεθούν μέσω υπολογιστή στο Facebook έβλεπαν το μήνυμα «Site down», ενώ στις κινητές συσκευές αδυνατούσαν να δουν ενημερώσεις και νέα μηνύματα, τόσο στο Facebook, όσο και στο Instagram, αλλά και στο Whatsapp. Η επαναφορά των τριών μεγάλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης συνοδεύτηκε από αρκετά προβλήματα, τα οποία οι υπεύθυνοι κατέβαλαν αγώνα δρόμου για να τα λύσουν.
Χαρακτηριστικό ήταν το γεγονός ότι το messenger λειτουργούσε στα κινητά, όχι όμως στους υπολογιστές, καθώς έβγαζε μήνυμα «δεν υπάρχει σύνδεση στο διαδίκτυο». Προβλήματα σύνδεσης από υπολογιστή υπήρχαν και στο Instagram, τα οποία οι τεχνικοί της εταιρείας κατάφεραν να επιλύσουν μετά από λίγη ώρα.
Πρόκειται για μια διακοπή που μεγαλύτερη δεν έχει υπάρξει μέχρι σήμερα και ήδη ένας γιγαντιαίος όμιλος του Μάρκ Ζούκερμπεργκ, ήδη αντιμετωπίζει κατακραυγή έπειτα από αποκαλύψεις για τις πρακτικές του
Οι μετοχές του Ζούκερμπεργκ παρουσίασαν κατακόρυφη πρώτη, με τις απώλειες να υπολογίζονται σε ένα ποσό άνω των 7 δισ. δολαρίων, ενώ για την εταιρεία, οι απώλειες υπολογίζονται – μέχρι τώρα- στα 50 δισ. δολάρια.

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.