Προκαλεί και απειλεί ο Τσαβούσογλου: «Λαμβάνουμε μέτρα ενάντια σε κάθε προσπάθεια παραβίασης της υφαλοκρηπίδας μας» δήλωσε

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, μιλώντας σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον ομόλογο του από τη Βενεζουέλα, έκανε λόγο για δήθεν προσπάθειες της Ελλάδας να παραβιάσει την υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας και στα μέτρα που παίρνει η χώρα απέναντι τους.

«Λαμβάνουμε τα μέτρα μας ενάντια σε κάθε προσπάθεια παραβίασης της υφαλοκρηπίδας μας. Την τελευταία φορά που η Ελλάδα μπήκε στην υφαλοκρηπίδα μας για 1 χλμ., ανακοινώσαμε ΝAVTEX και προβήκαμε στις απαραίτητες προειδοποιήσεις. Όταν αποκλείστηκαν από εκεί, θέλησαν να μπουν ξανά, αυτή τη φορά από την Κύπρο, αλλά είχαν την ίδια αντιμετώπιση κι εκεί. Διαμαρτύρονται συνεχώς για την Τουρκία στη διεθνή κοινότητα. Δεν ξέρω ποιο είναι το όφελος από αυτό. Ίσως η εσωτερική πολιτική».

Ακόμη σχολίασε την επιστολή σχολίασε την επιστολή του Τζο Μπάιντεν στην οποία η Τουρκία αναφέρεται ως «απειλή» προς τις ΗΠΑ λόγω της παρουσίας της στη Συρία προς το Κογκρέσο λέγοντας:

«Αντί να κατηγορούν την Τουρκία, οι ΗΠΑ πρέπει να εγκαταλείψουν τις δικές τους λανθασμένες πολιτικές. Επίσης, θα πρέπει να είναι πιο ειλικρινείς με τον αμερικανικό λαό και το Κογκρέσο. Αυτή η επιστολή ήταν μια επιστολή αντιγραφή-επικόλληση. Η αμερικανική κυβέρνηση έχει χρησιμοποιήσει αυτές τις φράσεις και στο παρελθόν. Η αμερικανική κυβέρνηση δεν λέει την αλήθεια όταν στέλνει επιστολές ή δίνει πληροφορίες στο Κογκρέσο. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ του PKK και του YPG. Υποστηρίζουν αυτήν την τρομοκρατική οργάνωση. Αυτό είναι έγκλημα σύμφωνα με τη νομοθεσία των ΗΠΑ».

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.