Η αμερικανική Southwest Airlines, κλονίζεται με 1900 ακυρώσεις πτήσεων το περασμένο Σαββατοκύριακο

Η εταιρεία ήταν η μόνη που ανέφερε τόσο μεγάλο ποσοστό ακυρωμένων και καθυστερημένων πτήσεων το Σαββατοκύριακο. Η αεροπορική εταιρεία με έδρα το Ντάλας επικαλέστηκε θέματα ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας και τις κακές καιρικές συνθήκες για τις «επιχειρησιακές προκλήσεις» του Σαββατοκύριακου που οδήγησαν σε ακύρωση 1.900 πτήσεων το Σάββατο και την Κυριακή. ΄Ενταση με την Ενωση Πιλότων, που ζητάει διάλογο για τον εμβολιασμό κατά του COVID-19 και αρνείται την υποχρεωτικότητα

Η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας, η οποία παρέχει υπηρεσίες ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας, αντιτάχθηκε στην εξήγηση της Southwest. Η Southwest Airlines ήταν η μόνη αεροπορική εταιρεία που ανέφερε τόσο μεγάλο ποσοστό ακυρωμένων και καθυστερημένων πτήσεων το Σαββατοκύριακο. Η τιμή των μετοχών της μειώθηκε λίγο περισσότερο από 4% τη Δευτέρα, πριν από μερική ανάκαμψη, για να μειωθεί τελικά λιγότερο από 2% αργά το πρωί.

Τα συνεχή σκαμπανεβάσματα της μετοχής της, ξεκίνησαν λίγο μετά την απόφαση του ομοσπονδιακού δικαστηρίου, στο οποίο είχε προσφύγει η ένωση των πιλότων, προκειμένου να ακυρώσει την εντολή της αεροπορικής εταιρείας να εμβολιαστούν όλοι οι εργαζόμενοι κατά του COVID-19.

Η Ενωση είπε ότι δεν αντιτίθεται στον εμβολιασμό, αλλά υποστήριξε σε μια κατάθεση την Παρασκευή ότι η Southwest πρέπει να διαπραγματευτεί πριν κάνει ένα τέτοιο βήμα. Καθώς το εύρος της επιχειρησιακής κατάρρευσης της Southwest έγινε σαφές το Σαββατοκύριακο, η Ενωση των πιλότων διέψευσε τις αναφορές ότι οι πιλότοι επικαλέστηκαν μια αδιαθεσία ή επιβράδυνση για να διαμαρτυρηθούν για την εντολή εμβολίου.

Το Σωματείο προσέφερε μια άλλη εξήγηση: Είπε ότι η λειτουργία της Southwest ¨έγινε εύθραυστη και υπόκειται σε μαζικές αποτυχίες υπό την παραμικρή πίεση” λόγω της έλλειψης υποστήριξης. Η Ενωση παραπονέθηκε για την «ήδη τεταμένη σχέση» μεταξύ αυτής και της εταιρείας. Ηταν που ήταν γενικά προβληματική αεροπορική εταιρεία, αλλά οι χειρισμοί της σε σχέση με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων κινδυνεύει να την οδηγήσουν στον κατήφορο…

Ο Λευκός Οίκος ώθησε τις αεροπορικές εταιρείες να υιοθετήσουν υποχρέωση εμβολίου επειδή πληρώνονται βάσει ομοσπονδιακών συμβάσεων, καθιστώντας τις υπαγόμενες στην εντολή του Προέδρου Joe Biden.

Η United Airlines ήταν ο πρώτος μεγάλος αερομεταφορέας των ΗΠΑ που ανακοίνωσε απαίτηση εμβολιασμού. Η Southwest έμεινε σιωπηλή ακόμη και μετά την ανακοίνωση της εντολής του Μπάιντεν για ομοσπονδιακούς εργολάβους και μεγάλους εργοδότες. Τέλος την περασμένη εβδομάδα η Southwest είπε στους υπαλλήλους ότι πρέπει να εμβολιαστούν πλήρως έως τις 8 Δεκεμβρίου για να διατηρήσουν τη δουλειά τους. Οι εργαζόμενοι μπορούν να ζητήσουν να παραλείψουν τις λήψεις για ιατρικούς ή θρησκευτικούς λόγους.

Ο Savanthi Syth, αναλυτής αεροπορικών εταιρειών δήλωσε ότι τα προβλήματα του Σαββατοκύριακου θα αυξήσουν το κόστος της Southwest και θα επιδεινώσουν τις τεταμένες σχέσεις της εταιρείας με τα συνδικάτα.

Το Southwest επιβίωσε όλο το καλοκαίρι με μεγάλο αριθμό καθυστερήσεων και ακυρώσεων πτήσεων. Τον Αύγουστο ανακοίνωσε ότι περικόπτει το πρόγραμμα του Σεπτεμβρίου κατά 27 πτήσεις την ημέρα, ή λιγότερο από 1%, και 162 πτήσεις την ημέρα, ή 4,5% του προγράμματος, από τις αρχές Οκτωβρίου έως τις 5 Νοεμβρίου.

Πηγή: huffpost.com

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.