Πως η παραίτηση του αυστριακού καγκελάριου Κούρτς, οδήγησε σε σκληρή κόντρα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ- Τα καλά λόγια Μητσοτάκη και η ανάρτηση-δηλητήριο Τσίπρα

ΠΡΙΝ από πέντε περίπου μήνες περίπου γνωστό ότι ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς βραβεύτηκε με το βραβείο “Ελευθερίας των ΜΜΕ”, των εκδόσεων «Weimer», προκαλώντας και τότε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, καθόσον ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συμμετείχε στην εκδήλωση διαδικτυακά και στην προσφώνηση του, μίλησε με ιδιαίτερα θερμά λόγια για τον ομοϊδεάτη του αυστριακό καγκελάριο. Αναφέρθηκε στην πολιτική διαδρομή του Κουρτς, στο «οξύ πνεύμα» και τον «ρεαλισμό» του και επεσήμανε ότι «…η προσήλωση σε πρακτικές οι οποίες λειτουργούν και η διακυβέρνηση που φέρνει αποτέλεσμα για όλους τους πολίτες είναι οι λόγοι που θεωρώ ότι οι χώρες μας ανταποκρίθηκαν καλύτερα στην πρόκληση μαζί με πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες»

Παρουσιάζοντας τον πρωθυπουργό, στην τελετή απονομής η εκδότρια Κριστιάνε Γκετς – Βάιμερ σημείωσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ηγείται της πολιτικής μοίρας της Ελλάδας και «ηγείται καλά» καθώς και ότι «οδηγεί τη χώρα του με σύνεση και επιτυχία στα δύσκολα χρόνια και επιτέλους βελτιώνονται σημαντικά οι προοπτικές για την Ελλάδα». Και ως μην όφειλε, μίλησε και για τους προκατόχους του έλληνα πρωθυπουργού λέγοντας ότι είναι «..εκείνοι οι οποίοι «πήγαν την Ελλάδα σε τροχιά σύγκρουσης με την ΕΕ, ενώ ο Μητσοτάκης επιδιώκει την εποικοδομητική εταιρική σχέση»

Ήταν μια αναφορά που προκάλεσε τότε εμμέσως πλην σαφώς την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, που σε ανακοίνωση του, άσκησε σκληρή κριτική κατά του αυστριακού Καγκελάριου, σημειώνοντας πως ο Κουρτς έδωσε εκατομμύρια ευρώ στον φιλοκυβερνητικό Τύπο.

Πέντε μήνες αργότερα

Και ερχόμαστε πέντε μήνες αργότερα με την ανακοίνωση της αυστριακής δικαιοσύνης, ότι ο Καγκελάριος Κουρτς εχει τεθεί υπό έλεγχο για θέματα διαφθοράς… Ήταν μια απόφαση που πυροδότησε εξελίξεις στην Αυστρία με τον Κουρτς να παραιτείται από το αξίωμα του Καγκελάριου, τον υπουργό των εξωτερικών Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ να ετοιμάζεται να γινει ο νέος καγκελάριος και όπως είναι φυσικό τον Αλέξη Τσίπρα να κάνει στο Facebook, μια ανάρτηση δηλητήριο για τον Κουρτς αλλά και για τον στενό πολιτικό του φίλο –όπως γραφει- τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στην ανάρτηση του αυτή  ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι:

«Τον περασμένο Μάιο, ο (έως χθες) καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς βραβευόταν με το βραβείο «Ελευθερίας των ΜΜΕ». Ποιος εκφώνησε την πανηγυρική ομιλία; Ποιος άλλος από τον στενό πολιτικό του φίλο, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σήμερα, 5 μήνες μετά, ο Κουρτς βρίσκεται εκτός καγκελαρίας, αναγκασμένος σε παραίτηση ύστερα από τεράστιο σκάνδαλο, στο οποίο κατηγορείται για στημένες δημοσκοπήσεις και προσπάθεια χειραγώγησης των ΜΜΕ, δίνοντας ποσό άνω του 1 εκατ. ευρώ από το δημόσιο ταμείο για τον σκοπό αυτό. Την ίδια στιγμή, ο Έλληνας ομιλητής της βράβευσης Κουρτς, συνεχίζει να απολαμβάνει τον τίτλο του Μωυσή και του τσιτάχ από εγχώρια ΜΜΕ που έχουν λάβει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από τη Λίστα Πέτσα.

Παράλληλα, η κυβερνητική πλειοψηφία στην Επιτροπή Θεσμών και διαφάνειας της Βουλής αρνείται να αποδεχθεί το αίτημα βουλευτών της αντιπολίτευσης για έλεγχο δημοσκοπήσεων που εξόφθαλμα παραβιάζουν κάθε όριο αξιοπιστίας και κοινής λογικής.

Είναι η Ελλάδα μία «μικρή Αυστρία του Κουρτς;». Το πιθανότερο είναι ότι η Αυστρία του Κουρτς είναι μία «μικρή Ελλάδα του Μητσοτάκη» και του πλέγματος διαφθοράς που έχει δημιουργήσει γύρω του.

Για περίπου 1 εκατ. ευρώ διώκεται και παραιτείται από καγκελάριος ο Κουρτς. Περισσότερα από 30 εκατ. ευρώ κρατικού χρήματος έχουν ήδη δοθεί από τον κ. Μητσοτάκη στα ελληνικά ΜΜΕ, και εδώ δεν τρέχει τίποτα. Στην Αυστρία, οι θεσμοί λειτούργησαν. Η δικαιοσύνη κινήθηκε άμεσα, μόλις τα δημοσιεύματα περί διαφθοράς είδαν το φως της δημοσιότητας. Στην Ελλάδα, εκκωφαντική σιωπή.

Ένα είναι το βέβαιο. Το βραβείο «Ελευθερίας των ΜΜΕ» έπρεπε δικαιωματικά να είχε δοθεί στον κ. Μητσοτάκη και όχι στον κ. Κουρτς. Ο Σεμπάστιαν Κουρτς απλά προσπάθησε να τον αντιγράψει στην… Αυστρία».

Σε υψηλούς τόνους ήταν και η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου στην ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα, : «Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να αναφέρεται στην Ελλάδα ως «μικρή». Υποτιμά την πατρίδα, προσπαθώντας απεγνωσμένα να τη φέρει στα δικά του, μικρά πολιτικά μέτρα. Όσον αφορά στα περί «στημένων» δημοσκοπήσεων για να φρεσκάρει τη μνήμη του ας συμβουλευτεί τους «δημοσιογραφικούς» του βραχιονες και μετά τα εκλογικά αποτελέσματα. Κατά τα αλλά το μόνο αντίστοιχο χειραγώγησης που έχει εμφανιστεί στην Ελλάδα είναι μια υπόθεση με βοσκοτόπια και υπόγειες διαδρομές ποσού 3 εκατομμυρίων ευρώ για το στήσιμο -εκτός και εντός εισαγωγικών- καναλιών και εφημερίδων».

Για να έλθει πολύ γρήγορα νέα απάντηση από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον εκπρόσωπο Τύπου Νάσο Ηλιόπουλο στην οποία τονίζεται ότι «Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου στο σχόλιο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για την αντιγραφή μεθόδων Μητσοτάκη από τον εξαναγκασθέντα σε παραίτηση, πρώην Καγκελάριο της Αυστρίας κ. Κουρτς, μαρτυρά πολύ μεγάλο πανικό. Και να φανταστείτε είμαστε ακόμη στην αρχή. Τα καλύτερα έπονται…»

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.