Βιβλικές καταστροφές στην Βόρεια Εύβοια- Έκτακτη χρηματοδότηση 20 εκ. ευρώ

Κυβερνητικό κλιμάκιο βρέθηκε στις πληγείσες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας ώστε να κάνει αυτοψία στις ζημιές που προκλήθηκαν από τις ισχυρές βροχοπτώσεις από την κακοκαιρία «Αθηνά». Το κλιμάκιο αποτελούνταν από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Χρήστο Τριαντόπουλο, τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνά και τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σίμο Κεδίκογλου.

«Η Πολιτεία όπως και σε άλλες περιπτώσεις θα είναι δίπλα προς την αποκατάσταση αυτών των ζημιών», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Τριαντόπουλος ενώ προσέθεσε ότι ήδη έχουν δρομολογήσει τις επόμενες λίγες ημέρες, Δευτέρα ή Τρίτη μία έκτακτη χρηματοδότηση προς την Β. Έυβοια ύψους 20 εκατ. ευρώ σε συνέχεια της ωρίμανσης του σχεδιασμού που είχαν τις προηγούμενες μέρες για το κομμάτι των παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν μετά τις πυρκαγιές.

Μεγάλες ζημιές σε Αχλάδι, Αγία Άννα και Βασιλικά

Το παραλιακό μέτωπο του Αχλαδίου έχει πάθει μεγάλη καταστροφή ενώ σε Αγία Άννα και Κότσικα παρατηρούνται πολλά προβλήματα στους δρόμους αλλά και σε σπίτια που πλημμύρισαν. Ακόμη μεγάλες είναι οι ζημιές στα Βασιλικά του Δήμου Αιδηψού με τον δήμαρχο Ιστιαίας-Αιδηψού σε ανάρτηση του να δηλώνει: «Οι διανοίξεις των ρεμάτων είχαν προχωρήσει, οι κοπές των παρόδιων δένδρων επίσης, όμως οι παρεμβάσεις στο δάσος ακόμη αναμένονται.»

Χωρίς νερό η Αγία Άννα

«Πλημμύρισαν τα πάντα. Στο Αχλάδι, την Κοτσικιά, το Ψαροπούλι και την Αγία Άννα είναι πολλά τα πλημμυρισμένα σπίτια» σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Κελαϊδίτης και συμπληρώνει πως «στους δρόμους στο επαρχιακό δίκτυο, από Ελληνικά προς Αγία ‘Αννα, υπάρχει κίνδυνος από πλημμυρισμένα ρέματα και έχει διακοπεί η κυκλοφορία. Οι δυο δήμοι έχουν υποστεί μεγάλη καταστροφή και ξεκινάμε σε πρώτη φάση τον καθαρισμό στο επαρχιακό και δημοτικό οδικό δίκτυο». Στην Αγία Άννα έχει διακοπεί και η υδροδότηση.

«Κατά τη διάρκεια της νύχτας, είχαμε πολύ έντονη βροχόπτωση, που έφερε σε ορισμένα μέρη πολύ σοβαρά προβλήματα» σημειώνει ο Περιφερειάρχης κ. Φάνης Σπανός και συμπληρώνει «οι ζημιές σε υποδομές είναι μεγάλες. Πλημμυρισμένα σπίτια, υπόγεια. Αδιάβατοι δρόμοι ενώ πλατείες και παιδικές χαρές πλημμύρησαν».

Πηγή: protothema.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.