Σαν σήμερα, 12 Οκτωβρίου 1944 η απελευθέρωση της Αθήνας από τους Γερμανούς

Σαν σήμερα η Αθήνα απελευθερώθηκε από τις Γερμανικές κατοχικές δυνάμεις. Την ιστορική εκείνη ημέρα, ο Αθηναϊκός λαός παρακολούθησε την κατάθεση στεφάνου από τον επικεφαλής των αποχωρούντων Γερμανών μαζί με τον κατοχικό δήμαρχο στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη. Όταν οι Γερμανοί εγκατέλειψαν το χώρο της Πλατείας Συντάγματος, το πλήθος ποδοπάτησε το στεφάνι και στη συνέχεια εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι ξέσπασαν σε αλαλαγμούς χαράς, γιορτάζοντας τη μεγάλη στιγμή που περίμεναν να έλθει τριάμισι ολόκληρα χρόνια.

Ακολούθησε η άφιξη του Γεωργίου Παπανδρέου, οποίος σχημάτισε Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας. Φυσικά τα προβλήματα για την Ελλάδα δεν τελείωσαν εκείνη την μέρα καθώς ακολούθησαν τα 5 χρόνια του Εμφυλίου.

Το μήνυμα Δένδια για τα 77 χρόνια από την απελευθέρωση

Μήνυμα για τα 77 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας ανάρτησε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στον λογαριασμό του στο twitter.

«77 χρόνια από το τέλος της μακράς νύχτας της γερμανικής κατοχής στην Αθήνα και το ξημέρωμα της “πιο όμορφης, πιο ελαφριάς μέρας του κόσμου”, όπως έγραψε ο Γ. Σεφέρης», ανέφερε ο κ. Δένδιας και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα ήταν και πάλι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.