Κακοκαιρία Μπάλλος: Μήνυμα του 112 και στην Αττική, χιόνια στη Φλώρινα, προβλήματα σε Κεφαλονιά, Καλαμάτα – Ποια η πρόβλεψη

Η κακοκαιρία «Μπάλλος» βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή σε όλη τη χώρα.

Προβλήματα στην Αττική

Πριν από λίγα λεπτά μήνυμα έστειλε το 112 στους κατοίκους της Αττικής συνιστώντας να τηρήσουν του κανόνες της Πολιτική Προστασίας και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις.

Το πρωί της Πέμπτης λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης δημιουργήθηκαν κυκλοφοριακά προβλήματα.

Στα λευκά η Φλώρινα

Σύμφωνα με το neaflorina.gr τα λευκά ντύθηκαν από νωρίς το πρωί οι ορεινές περιοχές και κοινότητες της Φλώρινας, όπου το πρώτο φετινό χιόνι έκανε την εμφάνισή του.

Η Βίγλα, το Πισοδέρι, το Νυμφαίο, η Δροσοπηγή και άλλες περιοχές είναι κατάλευκες, όπως φαίνεται και από φωτογραφίες χρηστών του facebook, με τη θερμοκρασία να είναι αρκετά χαμηλά και τις μετακινήσεις, ασφαλώς, να χρειάζονται μεγάλη προσοχή.

Στα υπόλοιπα σημεία της Π.Ε. Φλώρινας βρέχει, σχεδόν ασταμάτητα, από χθες.

Σταμάτησε η κυκλοφορία στον Πόρο Κεφαλονιάς

 Σύμφωνα με το inkefalonia.gr δεν διεξάγεται η κυκλοφορία από το ποτάμι του Πόρου, λόγω του όγκου του νερού που έχει κατέβει. 

Η ΕΟΔ έκτακτων αναγκών Ελειου Πρόννων τίθεται σε υψηλή επιφυλακή, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να πλήξουν και την Κεφαλονιά παρακαλουνται τα μέλη της ομάδας μας για τα προβλεπόμενα, περιορίζεται τις μετακινήσεις σας.

Προβλήματα και στην Καλαμάτα

Στο μεταξύ, σε ποτάμι μετατράπηκε το πρωί η οδός Σιδηροδρομικού Σταθμού στο κέντρο της Καλαμάτας. Όπως γράφει η eleftheriaonline.gr, το νερό δημιούργησε πρόβλημα στη διέλευση οχημάτων από το συγκεκριμένο σημείο, ενώ αντίστοιχα προβλήματα με συγκέντρωση υδάτων έχουν παρατηρηθεί και σε άλλα σημεία της μεσσηνιακής πρωτεύουσας (Φαρών, Κρήτης κ.α.)

Η πρόβλεψη του Καιρού σύμφωνα με το meteo.gr

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, κατά το υπόλοιπο της Πέμπτης και έως το πρωί της Παρασκευής αναμένονται βροχές και καταιγίδες στο σύνολο της χώρας, ενώ πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει κυρίως σε νησιωτικές περιοχές του Ιονίου και του Αιγαίου, καθώς και σε παράκτιες περιοχές της Πελοποννήσου, της Στερεάς Ελλάδας και ενδεχομένως της Χαλκιδικής.

   Τα φαινόμενα αναμένεται να είναι κατά τόπους ισχυρά στο Νότιο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο, στη Στερεά και στην Εύβοια έως το πρωί της Παρασκευής, ενώ από σήμερα το απόγευμα έως αύριο το πρωί κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα θα εκδηλωθούν και στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο.

   Στο Αιγαίο θα επικρατήσουν άνεμοι νοτίων διευθύνσεων έως 6-7 μποφόρ, ενώ στον Θερμαϊκό και στις Σποράδες από βορειοδυτικές διευθύνσεις ίδιας έντασης. Στο Νότιο Ιόνιο θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι 4 έως 6 μποφόρ.

   Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.