Άγιο Όρος: Αγνοούνται δύο Ουκρανοί προσκυνητές στο όρος Αθωνα κοντα στην Μονή Αγίου Παύλου

Επιχείρηση ανεύρεσης δύο ατόμων που χάθηκαν στο Άγιο Όρος πραγματοποιεί από το πρωί η Πυροσβεστική. Η υπηρεσία ειδοποιήθηκε περίπου στις 5 το πρωί για τον αποπροσανατολισμό δύο ατόμων και στο σημείο έχουν ήδη μεταβεί 8 πυροσβέστες με μέλη της Ορειβατικής Ομάδας Έρευνας – Διάσωσης (Ο.Ο.Ε.Δ.) της 2ης ΕΜΑΚ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δύο άτομα από ομάδα Ουκρανών προσκυνητών αποπροσανατολίστηκαν χθες το βράδυ όπως σημειώνεται σε twitter της πυροσβεστικής που ειδοποιήθηκε σήμερα στις 5 το πρωί, οπότε άρχισε να στήνεται η επιχείρηση για τον εντοπισμό τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, επρόκειτο για μία ομάδα εννέα ατόμων που ανέβηκε στο όρος. Ενώ η ομάδα ξεκίνησε την κάθοδο, δύο άτομα -οι αγνοούμενοι- έμειναν πίσω. Όταν αντιλήφθηκαν την απουσία τους, οι υπόλοιποι επέστρεψαν για να τους βρουν, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Κατόπιν ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική,
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το σήμα που έλαβαν ανέφερε για δύο άτομα που έχουν αποπροσανατολιστεί, στο όρος Άθωνα, πλησίον της Μονής Αγίου Παύλου. (βλεπε στον χάρτη).
Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή αυτή την ώρα εκτιμώνται ως καλές από τις Αρχές.
Υπενθυμίζεται ότι η ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής ήταν μια από τις περιοχές που «χτυπήθηκαν» σφοδρά κατά τη διάρκεια της νύχτας από την κακοκαιρία «Μπάλλος».

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.