Αίγυπτος: Ισχυρισμοί πως βρέθηκε ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Ένας Αιγύπτιος αξιωματούχος ισχυρίστηκε ότι έχει στοιχεία ότι ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου βρίσκεται στη Siwa της Αιγύπτου, ανέφερε την Παρασκευή η Egypt Independent.

Η έκθεση αναφέρει ότι ο Μοχάμεντ Ομράν, διευθυντής του Τμήματος Τουρισμού της Siwa, «ανακοίνωσε στοιχεία που υποδηλώνουν ότι η πιθανή ανακάλυψη του τάφου του Αλεξάνδρου του Μεγάλου μπορεί να βρίσκεται στην περιοχή Μαράι».

Ο Ομράν είπε ότι μεταξύ 1995 και 1996 βρέθηκε ένας ναός στην περιοχή που οι ιστορικοί πίστευαν ότι θα μπορούσε να είναι ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ο Omran επεσήμανε επίσης την ανακάλυψη ενός ναού που θα μπορούσε να εντοπιστεί στην ελληνική και ρωμαϊκή εποχή πριν από τρία χρόνια.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα στοιχεία του Omran δεν έχουν ακόμη επαληθευτεί. Ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου θεωρείται ένα από τα «Άγια Δισκοπότηρα» της αρχαιολογικής ανακάλυψης και έχει ειπωθεί ότι έχει βρεθεί αρκετές φορές στο παρελθόν.

Θα πρέπει να περιμένουμε και να δούμε αν το Siwa είναι πραγματικά το σπίτι του τάφου του Μεγάλου Αλεξάνδρου, και αν είναι, θα είναι μια σημαντική μέρα για την ιστορία. Ο Μέγας Αλέξανδρος είναι μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες στην ιστορία – και ο τόπος του τάφου του θα προσελκύσει την προσοχή ιστορικών και αρχαιολόγων από όλο τον κόσμο.

Πηγή: greekreporter.com

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.