Ο εθνικός ύμνος της Κορέας σε εκτέλεση με μπουζούκι

Ο βραβευμένος Έλληνας μουσικός και συνθέτης Μιράν Τσαλικιαν τίμησε 60 χρόνια φιλίας μεταξύ Κορέας και Ελλάδας παίζοντας τον εθνικό ύμνο της Κορέας στο μπουζούκι.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που το μπουζούκι χρησιμοποιήθηκε για να παίξει τον εθνικό ύμνο ενός έθνους, εκτός από την Ελλάδα, σε επίσημη εκδήλωση.

Η έκδοση μπουζουκιού του εθνικού ύμνου της Κορέας κυκλοφόρησε ως μέρος μιας διαδικτυακής εκδήλωσης που πραγματοποίησε η Κορεατική Πρεσβεία στην Ελλάδα για να τιμήσει την Ημέρα του Εθνικού Ιδρύματος της Κορέας στις 3 Οκτωβρίου, καθώς και η μακρά ιστορία φιλίας και καλής θέλησης μεταξύ των χωρών.

Ο Κορεάτης μουσικός και ηθοποιός Kim Jakyoung τίμησε την Ελλάδα τραγουδώντας τον εθνικό ύμνο της χώρας στη Σαντορίνη.

Ο Νίκος Δένδιας, ήταν παρών στην εικονική εκδήλωση, μαζί με τον Jun Il Lee, Πρέσβη της Κορέας στην Ελλάδα.

Ο εθνικός ύμνος της Κορέας παίζεται σε μπουζούκι για να τιμήσει το δεσμό μεταξύ των χωρών

Ο Λι τόνισε ότι η Ελλάδα και η Κορέα έχουν κοινό δεσμό από τότε που οι δύο χώρες άνοιξαν διπλωματικές σχέσεις το 1961, αλλά ακόμη και πριν από αυτό, όταν η Ελλάδα έστειλε 10.000 στρατιώτες για να πολεμήσουν στην Κορέα το 1950.

Ο Κορεάτης πρέσβης δήλωσε ότι οι Κορεάτες «θα θυμούνται πάντα την ευγενή θυσία των Ελλήνων βετεράνων πολέμου και των οικογενειών τους».

Κλήθηκε να παίξει τον εθνικό ύμνο της Κορέας για την εκδήλωση από την Κορεατική Πρεσβεία στην Αθήνα. Ο Έλληνας μουσικός αναλογίστηκε την εμπειρία του, δηλώνοντας «Μου άρεσε η εμπειρία, καθώς και το μουσικό και πολιτιστικό ταξίδι, και ευχαριστώ όλους εκείνους στην Πρεσβεία που μου έδωσαν αυτή την ευκαιρία».

Ο Τσαλικιάν τόνισε τη σημασία της διαπολιτισμικής συνεργασίας, ιδιαίτερα καλλιτεχνικά, λέγοντας ότι «τα αποτελέσματα που μπορούν να επιτύχουν οι άνθρωποι όταν συνεργάζονται και δημιουργούν είναι πολύ εντυπωσιακά».

Ο Έλληνας μουσικός εμπνευσμένος από την Κορέα


Δεν είναι η πρώτη φορά που ο μουσικός εμπνέεται μουσικά από την Κορέα.

Το 2019 κέρδισε έναν διεθνή μουσικό διαγωνισμό για την ορχηστρική σύνθεση ενός τραγουδιού που τιμούσε τα θύματα της εξέγερσης Gwnagju του 1980 που πραγματοποιήθηκε από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Gwnagju της Κορέας.

Φοιτητές και πολίτες ξεσηκώθηκαν ενάντια στην κυβέρνηση στρατιωτικού νόμου της Κορέας στην πόλη Gwangju το 1980, και παρόλο που αντιμετώπισαν απίστευτη βία, οι ενέργειές τους πυροδότησαν ένα κίνημα που οδήγησε στην πτώση της κορεατικής δικτατορίας το 1987.

Το κομμάτι του, με τίτλο «Όρκος των Ηρώων: Συμφωνία για τους ήρωες» τιμούσε τη θυσία όσων έχασαν τη ζωή τους εξασφαλίζοντας τη δημοκρατία για την Κορέα ενάντια στη στρατιωτική κυριαρχία.

Οι κριτές του διαγωνισμού συγκινήθηκαν σαφώς από την εκπληκτική σύνθεση, η οποία δήλωσε ότι ο Miran ήταν εμπνευσμένος από εκείνους που ήταν πρόθυμοι να διακινδυνεύσουν τη ζωή τους για να αποκαταστήσουν τη δημοκρατία στη χώρα τους.

Πηγή: greekreporter.gr

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.