Κόντρες στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας για τις πλημμύρες

Τ΄ΑΚΟΥΣΕ «για τα καλά» ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, από όλες τις παρατάξεις του δημοτικού Συμβουλίου στην τελευταία του συνεδρίαση κατά την διάρκεια της οποίας, συζητήθηκαν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην πόλη κατά την πρόσφατη κακοκαιρία. Στην ομιλία του αφού ανακοίνωσε την παρέμβαση του δήμου για την αποκατάσταση των ζημιών από την πλημμύρα στον Κολωνό, απάντησε στην κριτική των παρατάξεων της αντιπολίτευσης για την απουσία του δήμου για τις επιπτώσεις που είχε το πέρασμα του «Μπάλλου» από την Αθήνα, παρά τις διαβεβαιώσεις του, ότι ο δήμος είναι σε ετοιμότητα για τα καιρικά φαινόμενα που ερχόντουσαν. Ειδικά οι αναφορές του ότι «εμείς, δίνουμε λύσεις στα προβλήματα και δεν κάνουμε «παιχνίδι ευθυνών», ότι τα προβλήματα «ξεπερνούν μια δημοτική αρχή και τη θητεία της» και ότι «…χρειάζεται ένας νέος σχεδιασμός για Αθήνα και τις υποδομές της».
ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ στον δήμαρχο ο επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης», Νάσος Ηλιόπουλος, έκανε λόγο για «τριτοκοσμικές σκηνές» στην Αθήνα, που απέδειξαν «στην πράξη πόσο κούφιες ήταν οι διαβεβαιώσεις που έδινε η δημοτική αρχή περί δήθεν ετοιμότητάς της να υποδεχτεί τα καιρικά φαινόμενα. Το παραδοσιακό παιχνίδι της μετάθεσης ευθυνών υποτιμά τους δημότες και προσπαθεί να αποκρύψει συγκεκριμένες επιλογές της παράταξης του δημάρχου», είπε. Επίσης κατηγόρησε τη δημοτική αρχή, ότι μείωσε τον προϋπολογισμό για τον καθαρισμό των φρεατίων και τη συντήρηση του δικτύου των ομβρίων, «την ώρα που επιλέγει να ρίξει άλλα 3 εκατομμύρια στη «μαύρη τρύπα» της Πανεπιστημίου». Κάλεσε δε τη δημοτική αρχή, «να συντονιστεί με τις ανάγκες της πόλης και να επανακαθορίσει τις προτεραιότητές της».

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.