Το Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας»,το ιστορικό θέατρο της Αθήνας άνοιξε ξανά, με την όπερα “Η Πολιορκία της Κορίνθου” του Ροσσίνι

Μια μοναδική μουσική και εικαστική εμπειρία έζησαν οι θεατές που κατέκλυσαν το βράδυ της Τρίτης 19 Οκτωβρίου το Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας» του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.
Το ιστορικό θέατρο της πόλης της Αθήνας άνοιξε ξανά τις πόρτες του και υποδέχτηκε στους Covid Free χώρους του το κοινό για την παρουσίαση της όπερας “Η Πολιορκία της Κορίνθου” του Τζοακίνο Ροσσίνι, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα στη γαλλική εκδοχή της.
Το έργο έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στην Όπερα των Παρισίων το 1826, μόλις πέντε χρόνια μετά την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, και με πρωτοβουλία του φιλέλληνα συνθέτη, τα έσοδα διατέθηκαν εξ ολοκλήρου για την ενίσχυση των επαναστατημένων Ελλήνων. Ο Γιώργος Πέτρου διηύθυνε με δεξιοτεχνία ένα λαμπερό καστ Ελλήνων και ξένων σολίστ, την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ και τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων, στο εμβληματικό από ιστορικής άποψης έργο του Ιταλού συνθέτη και φιλέλληνα Τζοακίνο Ροσσίνι. Το θέατρο γέμισε με τις μελωδίες και τις γεμάτες συναίσθημα φωνές των Nahuel di Pierro, Χριστίνα Πουλίτση, Sergey Romanovsky, John Irvin, Χριστόφορου Σταμπόγλη, Μαίρη-Έλεν Νέζη, Νίκου Κοτενίδη και Χρήστου Κεχρή
Την ώρα της παράστασης επτά εικαστικοί, τους οποίους επέλεξε η ιστορικός τέχνης Κατερίνα Κοσκινά, και καθοδήγησε η καταξιωμένη σκηνοθέτης Ροδούλα Γαϊτάνου, φιλοτεχνούσαν δημιουργίες στα παρασκήνια, με έμπνευση από την πλοκή και τη μουσική του έργου, ενώ τα έργα τους προβάλλονταν σε πραγματικό χρόνο στη σκηνή, σε ειδικά διαμορφωμένη οθόνη. Η Λυδία Βενιέρη, η Κλειώ Γκιζελή, ο Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος, ο Νικόλας Παπαδόπουλος, ο Χρήστος Αθανασιάδης, η Χαρά Πιπερίδου, η Μανταλίνα Ψωμά, χάρισαν στο κοινό μια πρωτοποριακή πρόταση για τις δυνατότητες συνύπαρξης και αλληλοσυμπλήρωσης της λυρικής και της εικαστικής τέχνης.
Την παράσταση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ο Γάλλος Πρέσβης, Patrick Maisonnave, o Διευθυντής του Ιδρύματος Θεοχαράκη, Φώτης Παπαθανασίου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ, Γιώργος Γαμπρίτσος, ο Διευθυντής Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ, Τάσος Ρωσσόπουλος, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Γιάννης Μόσχος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Λευτέρης Σκιαδάς, η Πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ, Νίκη Αραμπατζή, η Αντιδήμαρχος Πολιτικών Ισότητας, Άννα Ροκοφύλλου, ο Πρόεδρος της Τεχνόπολης, Κωνσταντίνος Δέδες, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τεχνόπολης, Κωνσταντίνος Μπιτζάνης, ο Αντιπρόεδρος της Τεχνόπολης, Άγγελος Παπαδημητρίου, ο Πρόεδρος της ALUMIL, Πάνος Μανιάς, ο κ. Μίνως Μάτσας, αλλά και οι ηθοποιοί Μαρία Ναυπλιώτου και Κωνσταντίνος Τζούμας. Η βραδιά έκλεισε με το θερμό χειροκρότημα του κοινού, το οποίο επιβράβευσε τους συντελεστές της παράστασης, μουσικούς και εικαστικούς, αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά την αδιαπραγμάτευτη αναγκαιότητα του πολιτισμού.

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.