Αλλάζει το τοπίο στο ΚΙΝΑΛ- Οι αντιδράσεις από την υποψηφιότητα ΓΑΠ- Τι συμβαίνει με τις υπογραφές- Τι λένε οι υποψήφιοι

Γνωστή έκανε χθες το απόγευμα με τηλεοπτικό του μήνυμα την υποψηφιότητα του για την προεδρεία του Κινήματος Αλλαγής, ο Πρόεδρος του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ., Γιώργος Παπανδρέου. Ο κ. Παπανδρέου έστειλε μήνυμα προς τον κόσμο με σύνθημα «Νέα Αλλαγή» μιλώντας για ανάγκη ανασυγκρότησης για την Προοδευτική Παράταξη χωρίς αναφορές στο ΠΑΣΟΚ ή στο ΚΙΝΑΛ.

Αναλυτικά η δήλωση:

«Χρειαζόμαστε μια Νέα Αλλαγή. Για τους πολίτες και τη χώρα. Για αυτό η Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη χρειάζεται να ξαναγίνει μεγάλη. Να συμπορευτεί με τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις στην Ευρώπη και τον κόσμο, που επανέρχονται δυναμικά. Αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα για την ηγεσία του Κινήματος. Θα συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις για να ξαναγίνει η παράταξη μας μεγάλη και ισχυρή. Πρωταγωνιστής και πάλι των εξελίξεων. Καταλύτης για την διαμόρφωση μιας προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης. Παράταξη ικανή να απαντήσει αποτελεσματικά στη συντήρηση. Καλώ όλους τους δημοκράτες και προοδευτικούς πολίτες, να μετατρέψουμε αυτήν τη διαδικασία σε γιορτή Δημοκρατίας και συμμετοχής. Για την απόφασή μου αυτή έχω ενημερώσει την Πρόεδρο μας, Φώφη Γεννηματά και την αρμόδια επιτροπή.»

Τα νέα δεδομένα- Έξι οι υποψήφιοι

Νέα δεδομένα υπάρχουν πλέον στην κούρσα διαδοχής. Ο Βασίλης Κεγκέρογλου έχοντας μαζέψει 6837 υπογραφές, τις οποίες και κατέθεσε χθες στην ΕΔΕΚΑΠ, αναμένεται να αποσυρθεί και να ταχθεί υπέρ του Προέδρου του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ. Ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να ανακηρυχθεί υποψήφιος μαζεύοντας πάνω από 45 υπογραφές (γύρω στις 80 με 90) από μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ, όπως προβλέπει το καταστατικό. Ο Παπανδρέου περιβάλλεται από μία ομάδα στελεχών του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ. , όπως οι Δημήτρης Ρέππας, Μιχάλης Καρχιμάκης, Φίλιππος Σαχινίδης, Γιώργος Πεταλωτής, Γιώργος Ελενόπουλος κ.α. ενώ «συνδετικοί κρίκοι» του κόμματος του με το ΠΑΣΟΚ αποτελούν οι Βασίλης Κεγκέρογλου, Τόνια Αντωνίου, Χρήστος Πολυζωγόπουλος κ.α.

Οι υπόλοιποι υποψήφιοι δεν κάνουν πίσω και αναμένεται να καταθέσουν σήμερα τις υπογραφές που χρειάζονται ώστε να μπουν στην μάχη για την Προεδρεία. Να τονιστεί πως ενώ το καταστατικό προβλέπει πως χρειάζονται 5000 υπογραφές από μέλη του ΚΙΝΑΛ αναμένεται να παρθεί η απόφαση να γίνουν δεκτές και υποψηφιότητες με υπογραφές από απλούς φίλους του κόμματους καθώς το «γκελ» που κάνει στον κόσμο η διαδικασία εκλογής, δείχνει «τάσεις επιστροφής» στον χώρο που κάποτε εκπροσωπούσε το ΠΑΣΟΚ, το οποίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο ΚΙΝΑΛ αποτελώντας την βασική συνιστώσα του(!!).

Οι αντιδράσεις των υποψηφίων

Ο Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος υπήρξε συνεργάτης του ΓΑΠ, συνεχίζει κανονικά την προεκλογική του εκστρατεία τονίζοντας τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην πολιτική σκηνή τα τελευταία χρόνια και θέτοντας ως στόχο να πείσει τους προοδευτικούς πολίτες, πολλοί από τους οποίους πλέον απέχουν από τα κοινά, ότι μαζί του μπορεί να φέρουν την Αλλαγή. Βασικό του σύνθημα είναι το «Η Αλλαγή είσαι εσύ».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης θέλει να αποτελέσει την «ήρεμη δύναμη». Για τον λόγο αυτό δεν θέλησε να αντιδράσει με κάποιο τρόπο στο άκουσμα της υποψηφιότητας Παπανδρέου. Η κ. Ανδρουλάκης αναμένεται να καταθέσει σήμερα μεγάλο αριθμό υπογραφών (φημολογείται για πάνω από 20.000) και θα συνεχίσει με αυτόν τον τρόπο την προεκλογική του εκστρατεία.

Ο Χάρης Καστανίδης, αν και αυτός υπήρξε συνεργάτης του Παπανδρέου, θα συνεχίσει κανονικά την μάχη για την διαδοχή. Βασική του προτεραιότητα είναι ο διαχωρισμός των προοδευτικών δυνάμεων από τις συντηρητικές.

Ο πιο ενοχλημένος από τους υποψηφίους, λόγω της υποψηφιότητα Παπανδρέου, φέρεται να είναι ο Ανδρέας Λοβέρδος ο οποίος όταν ρωτήθηκε για το γεγονός είπε ότι δεν θέλει να σχολιάσει την εξέλιξη αυτή.

Τέλος, ο Παύλος Χρηστίδης συνεχίζει και αυτός κανονικά την πορεία του μιλώντας για την ανάγκη ανανέωσης της παράταξης με βασικό σύνθημα το «Restart».

Σήμερα στις 18:00 ξεκινάει και επίσημα η προεκλογική περίοδος για την διαδοχή στην αρχηγεία του ΚΙΝΑΛ. Βασικό στοίχημα για όλους τους υποψηφίους είναι η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου σε αυτές. Σε αυτό που όλοι συμφωνούν με τον τρόπο τους είναι πως η παράταξη θέλει αλλαγή πορείας με σεβασμό στη βαριά ιστορία που εκπροσωπεί.

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.