Η Νεολαία δράσης και η νεολαία καναπέ

ΠΑΝΤΩΣ από ότι φαίνεται τελικά φρίκαρε η κυβέρνηση με την ομιλία του Τσίπρα στο συνέδριο της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ και έτσι χθες λίγο πριν από τα μεσάνυχτα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε την ομιλία του και δεν απέφυγε τον πειρασμό να αναφερθεί στην στο τίναγμα της μηλιάς λέγοντας ότι «Ο κ. Τσίπρας ανέδειξε, στη σημερινή του ομιλία, τη θεμελιώδη διαφορά που χωρίζει τις αντιλήψεις μας για το ρόλο της νέας γενιάς. Εμείς δεν θέλουμε μια νέα γενιά που θα κουνάει δέντρα για να πέσουν τα μήλα. Ούτε μιλάμε για ρεβανσισμούς και νέους διχασμούς που ονειρεύεται μαζί με τον κ. Πολάκη, χρησιμοποιώντας κλισέ περασμένων δεκαετιών. Αυτό που θέλουν οι νέοι είναι αποτελέσματα που θα τους δώσουν πραγματικές ευκαιρίες να ζήσουν καλύτερα από τους γονείς τους».
Εκείνο πάντως που κατά την γνώμη μας έχει σημασία είναι η διαφορά αντίληψης που υπάρχει για ρόλο της νεολαίας…. Ο Τσίπρας ζητεί από την νεολαία «να ριχτούμε στη δράση, στα δύσκολα της πράξης, όχι στα εύκολα της θεωρίας»…«να τινάξει την μηλιά… και να γίνει η αιχμή του δόρατος για την νίκη…» ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και η ΝΔ θέλει την νεολαία του καναπέ, αφού όπως γράφει στην σχετική ανακοίνωση «οι νέοι θέλουν αποτελέσματα για να ζήσουν καλυτέρα»!!!

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.