Πάπας Φραγκίσκος: Στις 4-5 Δεκεμβρίου στην Ελλάδα και στην Κύπρο, ενώ θα επισκεφτεί και καταυλισμό προσφύγων στην Λέσβο

«Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Δεκεμβρίου θα επισκεφθώ την Ελλάδα και την Κύπρο» δήλωσε ο Πάπας Φραγκίσκος σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων της Αργεντινής «Telam». Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΠΕ – ΜΠΕ, τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, αναφέρουν πως στο πλαίσιο της επίσκεψης ο Ποντίφικας θα επισκεφθεί -εκτός απροόπτου- και τον καταυλισμό προσφύγων της Λέσβου, όπου είχε ήδη μεταβεί πριν από πέντε χρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πάπας είχε επισκεφτεί τη Μυτιλήνη τον Απρίλιο του 2016, οπότε και πραγματοποιήθηκε η ιστορική συνάντηση των τριών ιεραρχών, του Πάπα με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο.

Σημειώνεται πως η Καθολική Αρχιεπισκοπή ξεκίνησε ήδη στην Λέσβο τις ετοιμασίες για την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου. Ο Πάπας θα επισκεφτεί για ακόμη μια φορά την Ελλάδα επισημαίνουν από την Καθολική Αρχιεπισκοπή, ξανά για έναν ιερό σκοπό: να στείλει το πανανθρώπινο μήνυμα της αγάπης, αλλά και της αλληλεγγύης προς της «γης τους κολασμένους», και πιο συγκεκριμένα «ν΄ αγκαλιάσει τους πρόσφυγες στον καταυλισμό της Λέσβου, τον οποίον είχε επισκεφτεί και πριν από πέντε χρόνια».

Να θυμίσουμε ακόμη ότι το 2019, ο 266ος Πάπας της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας ξεχώρισε τον τότε Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ανάμεσα στους Ευρωπαίους ηγέτες, δηλώνοντας για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία: «Μίλησα κάποτε σ’ έναν πολιτικό, έναν άνθρωπο τον οποίον σέβομαι και θα πω το όνομά του: Αλέξης Τσίπρας. Και μιλώντας για τους μετανάστες και για τις συμφωνίες να μην τους επιτραπεί η είσοδος, μου εξήγησε τις δυσκολίες, όμως, στο τέλος μου μίλησε από καρδιάς και είπε αυτήν τη φράση: ”Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι πιο σημαντικά από τις συμφωνίες”. Η φράση αυτή αξίζει το Βραβείο Νόμπελ».

Την ίδια εποχή, ο ίδιος υποδέχθηκε στο Βατικανό 33 πρόσφυγες που μετέβησαν στο ανεξάρτητο κράτος από την Ιταλία από την Λέσβο με ανθρωπιστικό διάδρομο.

Τέλος σημειώνεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε επισκεφθεί το Βατικανό και είχε συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο τον Σεπτέμβριο του 2014, όταν ακόμη ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.