Δηλώσεις θλίψης και συλλυπητήρια για τη Φώφη Γεννηματά

Συγκλονισμένος ο πολιτικός κόσμος στο άκουσμα της είδησης για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά. Αμέσως μετά την είδηση σύσσωμοι οι πολιτικοί αρχηγοί, φίλοι, πολιτικοί αντίπαλοι και συνεργάτες έσπευσαν να στείλουν μήνυμα συλλυπητηρίων. Να σημειωθεί πως με απόφαση των κομμάτων η Βουλή αναστέλλει τις εργασίες της για αυτήν την εβδομάδα ενώ ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ενημερώθηκε για το γεγονός μόλις προσγειώθηκε στο Ριάντ, άλλαξε το πρόγραμμα του και επιστρέφει αύριο στην Αθήνα.

Σακελλαροπούλου: Μία γενναία γυναίκα που έδωσε με αξιοπρέπεια όλες τις μάχες

«Αποχαιρετάμε την Φώφη Γεννηματά με βαθιά αισθήματα συγκίνησης. Μια γενναία γυναίκα που έδωσε με αξιοπρέπεια όλες τις μάχες της ζωής της, τις πιο μικρές και τις πιο μεγάλες, χωρίς να χάσει ποτέ το φωτεινό της χαμόγελο. Υπηρέτησε με συνέπεια και πολιτικό ήθος τις αρχές της και τον δημόσιο βίο. Με μια ευγένεια ψυχής που θα λείψει σε όλους μας.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της, στους δικούς της ανθρώπους. Ο πόνος τους αυτές τις δύσκολες ώρες είναι και δικός μας.»

Μητσοτάκης: Με θλίψη και συντριβή αποχαιρετώ την Φώφη Γεννηματά.

«Με θλίψη και συντριβή πληροφορήθηκα την απώλεια της Φώφης Γεννηματά. Την αποχαιρετώ με σεβασμό. Αλλά και πλημμυρισμένος από τις σκέψεις που προκαλεί ο τόσο άδικος και πρόωρος χαμός της. Γιατί η πολιτική υπάρχει για να είναι, πριν απ’ όλα, ανθρώπινη», αναφέρει σε δήλωσή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η Φώφη υπήρξε ένας μαχητής της ζωής, πολεμώντας με αξιοπρέπεια τις δυσκολίες της υγείας της και τον εχθρό που χτύπησε την οικογένειά της. Και έμεινε όρθια ως το τέλος, υπηρετώντας το καθήκον της. Έγινε, έτσι, σύμβολο θάρρους για όλες τις γυναίκες, αλλά και τους άνδρες που δοκιμάζονται από σοβαρές ασθένειες.

‘Κι έναν πόντο πιο ψηλά να πάτε άνθρωποι, ευχαριστώ θα σας πει ο Θεός’, έγραψε ο αγαπημένος της ποιητής Οδυσσέας Ελύτης. Και η Φώφη ήταν ένας άνθρωπος που με τη δράση και το παράδειγμά της, πράγματι, ανέβηκε πολύ ψηλά.

Στα θερμά συλλυπητήρια όλων των Ελληνίδων και των Ελλήνων προς τα παιδιά, τον σύζυγο και τους δικούς της ανθρώπους, προσθέτω και τα δικά μου», καταλήγει η δήλωση του πρωθυπουργού.

Τσίπρας: Η απώλεια αφήνει φτωχή την πολιτική ζωή της χώρας.

Κουτσούμπας: Βαθιά θλίψη για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά

ΜεΡΑ25: Έδωσε γενναία μεγάλη μάχη.

Βελόπουλος: Θα την θυμόμαστε με σεβασμό

Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της Φώφης Γεννηματά. Έδωσε αυτή την μεγάλη μάχη με θάρρος και αξιοπρέπεια μέχρι την ύστατη στιγμή. Θα την θυμόμαστε με σεβασμό.

Τα μηνύματα από τον υπόλοιπο πολιτικό κόσμο:

Ιερώνυμος: Το αποτύπωμά της θα παραμείνει ανεξίτηλο στην πολιτική ζωή της πατρίδας μας

«Μια αληθινή αγωνίστρια της ζωής, μια γυναίκα που δεν λύγισε ποτέ μπροστά στις δυσκολίες, έχασε τη μάχη με τον καρκίνο παλεύοντας μέχρι την τελευταία στιγμή και παραδίδοντας μαθήματα αξιοπρέπειας, γενναιότητας, δύναμης και ήθους. Όπως άλλωστε και σε ολόκληρη την πολιτική της διαδρομή, που διήνυσε, ταυτόχρονα, με ακλόνητη πίστη σε αρχές και αξίες και στις ιδέες της για μια πιο δίκαιη, ελεύθερη και ισότιμη κοινωνία. Το αποτύπωμά της θα παραμείνει ανεξίτηλο στην πολιτική ζωή της πατρίδας μας. Εύχομαι και προσεύχομαι ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή της και να χαρίζει παρηγορίά στους οικείους της».

Γιώργος Παπανδρέου: «Δεν έχω λόγια, είμαι συντετριμμένος που έφυγε η Φώφη μας δίνοντας μία μάχη παλικαρίσια» δήλωσε από το περιστύλιο της Βουλής.

Κώστας Σημίτης: «Όλοι στο χώρο μας αισθάνονται προσωπικά και πολιτικά μεγάλη θλίψη για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά έφυγε από τη ζωή πολύ πρόωρα, όπως κι ο πατέρας της Γιώργος Γεννηματάς. H παρουσία τους στην πολιτική ζωή του τόπου χαρακτηρίστηκε από ευπρέπεια, σοβαρότητα και προσφορά».

Κώστας Καραμανλής: «Αποχαιρετούμε τη Φώφη Γεννηματά με σεβασμό στη συνεπή πορεία της, στην αξιοπρεπή πολιτική της διαδρομή, στη γενναιότητα με την οποία έδωσε την πιο δύσκολη μάχη της. Στην οικογένειά της εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου», ανέφερε στο συλλυπητήριο μήνυμα του για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά, ο πρώην πρωθυπουργός.

Γιάννης Οικονόμου: Η είδηση της απώλειας μας συγκλόνισε όλους.

«Η είδηση της απώλειας της Φώφης Γεννηματά μας συγκλόνισε όλους» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου εκ μέρους της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, για τον θάνατο της προέδρου του ΚΙΝΑΛ. Λόγω της τραγικής απώλειας της Φώφης Γεννηματά, ο κ. Οικονόμου ακύρωσε και την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, δηλώνοντας μόνο τα εξής: «Η είδηση της απώλειας της Φώφης Γεννηματά μας συγκλόνισε όλους. Ήταν μια σπουδαία πολιτικός, ήταν μια σπουδαία γυναίκα. Με πίστη στη Δημοκρατία, μια γυναίκα που πάλεψε με γενναιότητα για τις αξίες και τα πιστεύω της. Εκφράζουμε τη θλίψη και την οδύνη μας. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στους οικείους της, στην οικογένειά της στο Κίνημα Αλλαγής. Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης προσγειώνεται σε λίγα λεπτά στη Σαουδική Αραβία, έχει ήδη ενημερωθεί για την τραγική εξέλιξη και αναμένεται τοποθέτησή του», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Συλλυπητήριο μήνυμα έστειλε και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι:
«Έμαθα με μεγάλη λύπη για τον θάνατο της αρχηγού του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά. Μόλις πριν από λίγους μήνες, συναντηθήκαμε για να συζητήσουμε την πορεία μετά την πανδημία. Μαχόταν με θέρμη για την αλληλεγγύη, θα λείψει πέρα ​​από τα σύνορα της Ελλάδας. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους της».

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.