ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στην τελετή έπαρσης της σημαίας στην κορυφή του Λευκού Πύργου παραβρέθηκε σήμερα το πρωϊ η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ανήμερα του πολιούχου Αγίου Δημητρίου και της επετείου απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης. Την ΠτΔ κ. Σακελλαροπούλου υποδέχθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κων. Ζέρβας, ενώ τιμές απέδωσαν η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού και άγημα μαθητών της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ). Στη συνέχεια εισήλθαν στο εσωτερικό του Λευκού Πύργου και ανέβηκαν τα 96 σκαλοπάτια μέχρι την κορυφή όπου βρίσκεται ο ιστός.

Την έπαρση έκαναν ο Δήμαρχος της πόλης Κ. Ζέρβας με τον διοικητή του Γ’ Σώματος Στρατού, αντιστράτηγο Αναστάσιο Σπανό. και θα πρέπει να σημειώσουμε ότι χρησιμοποιήθηκε η ίδια σημαία που είχε χρησιμοποιηθεί και στις 26 Οκτωβρίου του 2012, στην επέτειο των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και η οποία φυλάσσεται στο Πολεμικό Μουσείο και παραχωρήθηκε στον δήμο ειδικά για τη σημερινή ημέρα. Χρόνια πολλά στην Θεσσαλονίκη….

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.