Ο Δήμος Αργοστολίου ανάμεσα στους νικητές του βραβείου Dosta του Συμβουλίου της Ευρώπης

Ο Δήμος Αργοστολίου μαζί με τους Δήμους Τόρες Βέντρας στην Πορτογαλία και Σάλφορντ στο Ηνωμένο Βασίλειο κέρδισαν το βραβείο Dosta από το Κογκρέσο Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης κατά την 41η συνεδρίασή του, για τις πρωτοβουλίες τους που προωθούν την ένταξη των Ρομά.

Ο Δήμος Αργοστολίου απέσπασε το δεύτερο βραβείο για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης της κοινότητας Ρομά, την αύξηση της φοίτησης των παιδιών στα σχολεία και την παροχή στέγασης και υγειονομικής περίθαλψης στον πληθυσμό των Ρομά στην Κεφαλονιά.

Ο πρόεδρος του Κογκρέσου, Λέιντερτ Γουέρμπεκ επισήμανε κατά την απονομή των βραβείων ότι το Κογκρέσο θα συνεχίσει τον αγώνα ενάντια στις προκαταλήψεις για την κοινότητα των Ρομά και θα συνεχίσει να προωθεί τη μοναδική συμβολή τους στην ευρωπαϊκή πολιτιστική κληρονομιά.

«Dosta» σημαίνει «αρκετά» σε μια παραλλαγή της γλώσσας των Ρομά που χρησιμοποιείται στα Βαλκάνια. Είναι επίσης ο τίτλος μιας εκστρατείας ευαισθητοποίησης του Συμβουλίου της Ευρώπης, που είχε ως στόχο να φέρει τους μη-Ρομά πιο κοντά στους Ρομά καταρρίπτοντας τα εμπόδια των βαθιά ριζωμένων προκαταλήψεων και στερεοτύπων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.