Σειρά podcasts με στρατιωτική θεματολογία εγκαινιάζει το ΓΕΕΘΑ

 Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής ‘Αμυνας (ΓΕΕΘΑ) εγκαινιάζει μία σειρά από podcasts στρατιωτικής θεματολογίας με την ευκαιρία της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

   Όπως ανακοινώθηκε, τα podcasts απευθύνονται σε όσους θέλουν να θυμηθούν την Ιστορία και να γνωρίσουν καλύτερα την εξέλιξη των Ενόπλων Δυνάμεων.  

   Σκοπός των podcasts, προστίθεται στην ανακοίνωση, είναι η προβολή επιμέρους πτυχών της διαχρονικής προσφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων σε όλους τους αγώνες του έθνους, με έμφαση στο λαμπρό τους παρελθόν, το ισχυρό τους παρόν και το ευοίωνο μέλλον τους.  

   Το πρώτο podcast έχει τίτλο «Το Αθάνατο Πνεύμα του Μετώπου» και πραγματεύεται το μεγαλείο του αγώνα που έδωσαν οι πρόγονοί μας στα βουνά της Πίνδου, γράφοντας με χρυσά γράμματα το ηρωικό Έπος του ’40.

   Στην ηχογράφηση του πρώτου podcast συμμετέχει ο ηθοποιός Γρηγόρης Βαλτινός, απαγγέλλοντας με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο ιστορικά κείμενα και ποιήματα της επετείου.  

   Σημειώνεται ότι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος συναντήθηκε με τον Γρ. Βαλτινό στο γραφείο του και τον ευχαρίστησε θερμά για την συνεισφορά του στο νέο εγχείρημα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.