ΑΝΤΙΟ ΦΩΦΗ, ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ…

Η σορός της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής σε λαϊκό προσκύνημα στην Μητρόπολη Αθηνών που άρχισε πριν από λίγο για να δοθεί η δυνατότητα στους απλούς πολίτες που την αγάπησαν και την εκτίμησαν να την αποχαιρετήσουν για τελευταία φορά, αναγνωρίζοντας την μεγάλη προσφορά της στην κοινωνία αλλά και την δύσκολη και υπερήφανη μάχη που έδωσε για την ασθένεια της, με σθένος και αξιοπρέπεια.

H τελευταία πράξη του εθνικού πένθους για τη Φώφη Γεννηματά λίγο αργότερα στις 2 το μεσημέρι στη Μητρόπολη Αθηνών και στο Α΄ Νεκροταφείο. Η οικογένεια της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, οι συνεργάτες, οι φίλοι, μαζί με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας αλλά και απλοί πολίτες πρόκειται να παραστούν στη εξόδιο ακολουθία για να την συνοδεύσουν στο τελευταίο της ταξίδι και να την αποχαιρετήσουν, ενώ σ΄ όλα τα δημόσια κτίρια οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες, όπως και στις πρεσβείες της χώρας σ΄ όλο το κόσμο ως απόδοση τιμής.

Η Φώφη Γεννηματά κηδεύεται ως ενεργεία υπουργός και το λαϊκό προσκύνημα είναι προγραμματισμένο να διαρκέσει μέχρι τις 2 το μεσημέρι όπου, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, θα αρχίσει η εξόδιος ακολουθία, στην οποία θα παραστούν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και οι πολιτικοί αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων, καθώς και μέλη της κυβέρνησης, σύσσωμη η ηγεσία και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ καθώς και οι επικεφαλής των θεσμικών αρχών της χώρας.

Κατόπιν συνεννόησης με την οικογένεια της Φώφης Γεννηματά οι επικήδειοι θα είναι λίγοι και σύντομοι. Συγκεκριμένα εκ μέρους της Ελληνικής Δημοκρατίας θα την αποχαιρετήσει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Σακελλαροπούλου, ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, από την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, ο γραμματέας της Κ.Ε. Μανώλης Χριστοδουλάκης και από την οικογένεια επικήδειο θα εκφωνήσει ο γιος της Φώφης Γιώργος

Η ταφή της Φώφης Γεννηματά θα γίνει στο Α΄ Νεκροταφείο όπου ο δήμος Αθηναίων, με ομοφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, παραχώρησε τον ίδιο χώρο όπου είχε ταφεί και ο πατέρας της, Γιώργος Γεννηματάς.

Ως γνωστόν η οικογένεια της Φώφης Γεννηματά έχει ζητήσει αντί στεφάνων να ενισχυθούν με δωρεές το Χαμόγελο του Παιδιού και η Κιβωτός του Κόσμου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.