ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΜΕ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ-ΘΑ ΠΕΤΑΞΕΙ ΕΝΑ ΑΝΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ SPITFIRE, ΕΝΩ ENAΣ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΗΣ ΘΑ ΠΡΟΣΓΕΙΩΘΕΙ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ

ΑΡΧΙΣΕ πριν λίγο μεγαλη στρατιωτική παρέλαση, ενώπιον της προέδρου της δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, στην παραλιακή Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου της Θεσσαλονίκης, για την εθνική επέτειο του “ΟΧΙ”. Η παρέλαση θα διαρκέσει μία ώρα και όσοι την παρακολουθήσουν θα πρέπει να φοράνε μάσκα.

Νωρίτερα, στις 10:30, η πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο του Γ ‘ Σώματος Στρατού.
Να σημειωθεί ότι η παρέλαση στρατιωτικών τμημάτων γίνεται για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια καθώς στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του 2020 η παρέλαση δεν πραγματοποιήθηκε λόγω της έξαρσης της πανδημίας.

Φέτος ωστόσο η 81η εθνική επέτειος από την έναρξη του ελληνοϊταλικού πολέμου θα γιορταστεί με ιδιαίτερη λαμπρότητα και θα είναι καθαρά στρατιωτική τηρουμένων βέβαια των περιορισμών που επιβάλει η πανδημία του κορωνοϊού, ενώ όπως έχει γίνει γνωστό δεν θα παρελάσουν πολιτικά τμήματα, και όσοι βρεθούν στον χώρο της παρέλασης για να την παρακολουθήσουν θα πρέπει να φορούν υποχρεωτικά μάσκα.

Επίδειξη από …. αέρος

Η παρέλαση φυσικά δεν γίνεται μόνο από ξηράς αλλά και από αέρος, όπου οι Ένοπλες Δυνάμεις επιφυλάσσουν εντυπωσιακές εικόνες για το κοινό. Αρχικά, για μια ακόμα χρονιά θα πραγματοποιήσει την επίδειξη του το μαχητικό αεροσκάφος F16 της ομάδας επιδείξεων ΖΕΥΣ. Στο cockpit του μαχητικού θα βρίσκεται ο 37χρονος Επισμηναγός (Ι) Χριστόδουλος Γιακουμής, με καταγωγή από το Πέραμα.

Η από αέρος “”παρέλαση”” θα έχει και άρωμα Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αφού πάνω από τη Θεσσαλονίκη θα πετάξει με ελληνικά χρώματα ένα ανακατασκευασμένο ιστορικό αεροσκάφος Spitfire, το πολεμικό αεροπλάνο που χρησιμοποιούσαν οι σύμμαχοι κατά την διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου…

Την εντυπωσιακότερη από αέρος έκπληξη βέβαια πρόκειται να προσφέρει ο αλεξιπτωτιστής που πρόκειται να προσγειωθεί με ακρίβεια μπροστά στην εξέδρα των επισήμων και να παραδώσει την ελληνική σημαία στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ & VORIA.GR

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.