Κέρκυρα: Ρίγη συγκίνησης στην παρέλαση του Μαθρακίου από τον έναν και μοναδικό 9χρονο μαθητή του σχολείου

Ρίγη συγκίνησης, για τους 30 περίπου μόνιμους κατοίκους του νησιού Μαθρακίου, προκάλεσε η μαθητική παρέλαση από τον έναν και μοναδικό μαθητή του δημοτικού σχολείου που λειτούργησε μετά από 21 χρόνια, στο βορειοδυτικότερο άκρο της Ελλάδας, στο δαντελωτό σύμπλεγμα των Διαποντίων νήσων.

Οι μνήμες ξύπνησαν όταν το μικρό νησί «έσφυζε» από ζωή. Σήμερα τα χαμόγελα ξαναγύρισαν στους κατοίκους, σηκώνοντας ψηλά το εθνικό φρόνημα των φρουρών από τις «Θερμοπύλες» της δυτικής Ελλάδας.

Ο 9χρονος Τάσος, που είναι ορμώμενος από τη Θεσσαλονίκη, αλλά γεννήθηκε και έζησε στη Γερμανία, με περισσή περηφάνια σήκωσε σήμερα τη γαλανόλευκη και παρέλασε, συνοδευόμενος από τη δασκάλου του, για την εορτή της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, προκαλώντας δάκρυα χαράς σε όλους τους παρευρισκόμενους που τον καταχειροκρότησαν από την καρδιά τους.

Ούτε και ο ίδιος δε θα το πίστευε το καλοκαίρι που ήρθε για πρώτη φορά στο νησί, ένας άγνωστος γι’ αυτόν τόπος, ότι η σημερινή μέρα θα του μείνει «αξέχαστη για μια ζωή» όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το μόνο μήνυμα που θέλει να στείλει είναι «ζήτω η Ελλάδα, ζήτω το έθνος» μία λέξη που παρότι τρίγλωσσος δυσκολεύεται ακόμη να την πεί, όμως την εννοεί από τα βάθη της καρδιάς του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.