Ελληνικό σχολείο στην Ζιμπάμπουε γιορτάζει το ΟΧΙ των Ελλήνων με πρωτότυπο τρόπο

Ένα ελληνικό σχολείο στη Ζιμπάμπουε της Αφρικής γιόρτασε την 28η Οκτωβρίου με πρωτότυπο τρόπο. Με οδηγό Ελληνίδα δασκάλα, οι μαθητές έφτιαξαν μια ανθρώπινη ελληνική σημαία.

Το Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο βρίσκεται στο Χαράρε της Ζιμπάμπουε. Ιδιωτικό σχολείο, έχει 400 μαθητές από όλο τον κόσμο, όχι μόνο Έλληνες μαθητές. Όλοι κάνουν μαθήματα ελληνικών 2-3 φορές την εβδομάδα και όλο το σχολείο συμμετέχει στις ελληνικές γιορτές.

Με το Ελληνικό Νηπιαγωγείο να βρίσκεται επίσης στην πανεπιστημιούπολη, το σχολείο προσφέρει εξαιρετικές εγκαταστάσεις πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και αθλητικές εγκαταστάσεις. Απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας μεταξύ 4 και 12 ετών.

Το Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο έχει δύο τμήματα ανά τάξη από την 1η έως την 7η τάξη. Υπάρχει επίσης ένα εκτενές εξωσχολικό και αθλητικό πρόγραμμα για όλους τους μαθητές. Ο Ελληνικός Βρεφονηπιακός Σταθμός προσφέρει επίσης δύο τάξεις για τα έτη υποδοχής.

Μία Ελληνίδα δασκάλα ηγείται των εορτασμών του OXI στο σχολείο της Χαράρε

Η Δήμητρα Παπαδοπούλου, δασκάλα στο Δημοτικό Σχολείο, ήταν αυτή που σκέφτηκε αυτή την ιδέα για τους εορτασμούς της 28η Οκτωβρίου. Έκανε κάποιους υπολογισμούς και με τη βοήθεια της άλλης Ελληνίδας δασκάλας, Βούλας Κακλαμάνη, και της διευθύντριας του σχολείου για να δημιουργήσει αυτή την ανθρώπινη σημαία.

Το Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο είναι μέρος της Ελληνικής Ακαδημίας στο Χαράρε της Ζιμπάμπουε. Το σχολείο ιδρύθηκε από την τοπική ελληνική κοινότητα το 2008. Σκοπός του είναι να προωθήσει το επίπεδο εκπαίδευσης που προσφέρει το Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο.

Πηγή: greekreporter.gr

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.