Νέα καμπάνια μέσω καθημερινό SMS για τους ανεμβολίαστους-«Θα φέρει αντίθετο αποτέλεσμα» είπε ο Ηλίας Μόσιαλος

Με ένα μήνυμα την ημέρα από τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου και καθημερινά θα ενημερώνονται για το γεγονός ότι μπορούν να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό 450.000 ανεμβολίαστοι μέχρι να νοσήσουν ή να εμβολιαστούν, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ.

Τα προσωπικά δεδομένα παραχωρήθηκαν από την πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ.

Κάθε μέρα οι ανεμβολίαστοι θα λαμβάνουν διαφορετικό sms. 

Αντιδράσεις από Μόσιαλο

Έντονη ήταν η αντίδραση του Ηλία Μόσιαλου ο οποίος, μιλώντας στον ANT1, ανέφερε πως ««Δεν είναι καλή ιδέα, δεν ξέρω ποιος την είχε, αλλά να την πάρουν πίσω. Δηλαδή αυτό έλειπε από τους ανεμβολίαστους; Το sms; Οταν έχει γίνει τόση συζήτηση και τόση ενημέρωση;»

Εκτίμησε δε ότι θα έχει το αντίθετο αποτέλεσμα, ενώ επεσήμανε και το ζήτημα που θα ανακύψει με τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών. «Πριν αρχίσουμε να συζητάμε νέα μέτρα, τα οποία μπορεί να χρειαστούν, αλλά ας αρχίσουμε πρώτα να εφαρμόζουμε όσα υπάρχουν, συστηματικά. Κι αυτό είναι θέμα κυρίως της πολιτείας».

Ο κ. Μόσιαλος τόνισε ότι η προσπάθεια δεν πρέπει να γίνεται σε ατομικό επίπεδο και μάλιστα με χρήση προσωπικών δεδομένων, επισημαίνοντας πως απαιτείται κοινή προσπάθεια πολιτείας αυτοδιοίκησης για να ενταθεί η ενημέρωση ως προς τον εμβολιασμό. «Σε όλο τον πλανήτη με συνεργατικές προσπάθειες όλων πολιτικών και κοινωνικών φορέων γίνεται η προσπάθεια» είπε, τονίζοντας ότι αυτό πρέπει να γίνει εδώ και τώρα.

Ο κ. Μόσιαλος ζήτησε επίσης να περιμένουμε την επιτροπή των εμπειρογνωμόνων η οποία διαθέτει σοβαρούς επιστήμονες, που έχουν όλα τα στοιχεία: Την ηλικία των νοσούντων, σε ποια νοσοκομεία πηγαίνουν και πόσο αργά πάνε στο νοσοκομείο κλπ.

Επίσης, καταδίκασε απερίφραστα τον προπηλακισμό του κ. Βασιλακόπουλου, ωστόσο διαφώνησε με την άποψή του ότι δεν θέλει να κινηθεί νομικά. «Θα έπρεπε να κινηθεί νομικά, είναι απαράδεκτο να υπάρχουν προπηλακισμοί».

Πηγή: iefimerida.gr


Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.