Τσακίρης για το νέο ΕΣΠΑ: Αυτό που θέλουμε να επιτύχουμε, σε ό,τι αφορά στην αγορά, είναι να μην υπάρξει χρηματοδοτικό κενό


   «Αυτό που θέλουμε να επιτύχουμε, σε ό,τι αφορά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δηλαδή την αγορά, είναι να μην υπάρξει το λεγόμενο χρηματοδοτικό κενό» δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης σε συνέντευξή του σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 αναφερόμενος στο νέο ΕΣΠΑ.

   Όπως εξήγησε ο υφυπουργός, υπό κανονικές συνθήκες, η επιχείρηση λάμβανε την επιδότηση μετά από 1,5 χρόνο. «Τώρα, συνέχισε ο ίδιος, έχουμε μειώσει το διάστημα στους δύο μήνες. Δεν λέω ότι είναι λίγο, αλλά μιλάμε για μια αστρονομική ταχύτητα για τις διαδικασίες του ΕΣΠΑ σε σχέση με τον 1,5 χρόνο».

   Παράλληλα, ο κ. Τσακίρης τόνισε ότι το νέο ΕΣΠΑ θα είναι ακόμα πιο απλοποιημένο γιατί αυτός είναι και ο ρόλος του, ενώ όσον αφορά στην εστίαση, εξήγησε ότι ο επιχειρηματίας ξέρει ότι είναι ενταγμένος, ξέρει το ποσό που θα πάρει. «Έχει κάποιο χρόνο που είναι μικρότερος συγκριτικά με άλλες δράσεις ΕΣΠΑ. Πληρωμές γίνονται καθημερινά, οπότε αργά ή γρήγορα θα έρθει και η σειρά τους» όπως σημείωσε.

   Το ΕΣΠΑ χρηματοδοτεί δίκτυο κακοποιημένων γυναικών

   Ακόμη, ο υφυπουργός σημείωσε ότι μέσω του ΕΣΠΑ χρηματοδοτείται δίκτυο κακοποιημένων γυναικών πανελλαδικά. Όπως τόνισε ο υφυπουργός, υπάρχουν 42 συμβουλευτικά κέντρα, 20 ξενώνες και 24ωρη γραμμή SOS και πρόσθεσε: «Το ΕΣΠΑ, μέσω του Κοινωνικού Ταμείου, πληρώνει μισθούς, πάγια, έπιπλα κτλ και θα συνεχίσει να ισχύει και στο νέο ΕΣΠΑ. Υπάρχει μεγάλο πλάνο».

   Ο κ. Τσακίρης χαρακτήρισε το ΕΣΠΑ ως τον πραγματικό αναπτυξιακό μοχλό της χώρας και σημείωσε ότι το νέο πρόγραμμα προσφέρει συνολικά 26,1 δισ. ευρώ για την προγραμματική περίοδο 2021-2027.

   Τέλος, ο κ. Τσακίρης επανέλαβε: «Είχαμε άλλη μια πρωτιά στην Ευρωπαϊκή Ένωση γιατί πρώτοι εγκρίναμε το νέο ΕΣΠΑ, τον περασμένο Ιούλιο. Έχω την εντύπωση ότι ακόμα κανένα άλλο κράτος δεν το έχει εγκρίνει. Στείλαμε όλα τα επιχειρησιακά προγράμματα στην ΕΕ για έγκριση και ελπίζω έως την αρχή του έτους να ξεκινήσουν και οι πρώτες δράσεις».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.