Η κυβερνητική τηλεδιάσκεψη για την πανδημία, έληξε με ευχολόγια και χωρίς αποφάσεις πως θα εφαρμοστούν τα μέτρα, όπως πότε και πως θα προσεγγιστούν και θα πειστούν οι ανεμβολίαστοι να κάνουν το εμβόλιο.

Είναι απορίας άξιο ότι 4 υπουργοί δεν κατάφεραν να δώσουν μια ώθηση στο σοβαρό αυτό ζήτημα. Ετσι οι υπουργοί Υγείας Θάνος Πλεύρης, η αναπληρώτρια υπουργός Μίνα Γκάγκα και οι δύο πρωθυπουργικοί Σύμβουλοι και υπουργοί Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και Άκης Σκέρτσος δεν κατάφεραν στην σύσκεψη αυτή παρά μόνο να επικοινωνήσουν με περιφερειάρχες και να τους αναθέσουν για μια ακόμη φορά όπως πριν μερικούς μήνες την ευθύνη για την ενημέρωση των πολιτών.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην ανακοίνωση επισημαίνεται «η σημασία της συμμετοχής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην προσπάθεια να πειστούν οι πολίτες που διστάζουν να εμβολιαστούν, περιλαμβανομένης της δυνατότητας ενημέρωσης των πολιτών σε προσωπικό επίπεδο και σε περιβάλλον εμπιστοσύνης, μέσω εξατομικευμένων εκστρατειών ενημέρωσης». Δηλαδή ούτε λίγο, ούτε πολύ λένε στους δημάρχους και τους διαφόρους δημοτικούς άρχοντες να προσεγγίσουν καθένα ανεμβολίαστο σε προσωπικό επίπεδο, ατομικά δηλαδή και σε περιβάλλον εμπιστοσύνης δηλαδή ή να πάνε στο σπίτι τους ή να του καλέσουν στο γραφείο τους – μέσω εξατομικευμένων εκστρατειών ενημέρωσης. Στην τηλεδιάσκεψη έλαβαν επίσης μέρος οι περιφερειάρχες και εκπρόσωποί τους, καθώς και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου. Επίσης έλαβαν μέρος και ορισμένοι δήμαρχοι κυρίως μεγάλων πόλεων.
Συζητήθηκε ακόμη η δυνατότητα αναδιάταξης του ιατρικού προσωπικού που υπηρετεί σε Κέντρα Υγείας και εμβολιαστικά κέντρα ώστε να διασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή αξιοποίησή τους για την κάλυψη όλων των αναγκών του πληθυσμού.
Επιπλέον, υπογραμμίστηκε η σημασία των ελέγχων, όχι μόνο όσον αφορά την είσοδο εμβολιασμένων πολιτών σε αμιγείς χώρους αλλά και για την επιβεβαίωση της ταυτοπροσωπίας, αποφαση που δείχνει ότι υπάρχουν πολλά κρούσματα που διάφοροι επιτήδειοι διαχειρίζονται διάφορες βεβαιώσεις εμβολιασμού χωρίς να υπάρχει ταυτοπροσωπία με πραγματικούς κατόχους ή να έχουν διάφορα πλαστά τέτοιων βεβαιώσεων.
Τις επόμενες εβδομάδες η Εθνική Αρχή Διαφάνειας και η Ελληνική Αστυνομία, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα εντατικοποιήσουν σε ολόκληρη την επικράτεια τη διενέργεια ελέγχων για την τήρηση των μέτρων πρόληψης διασποράς του κορονοϊού, με την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων στους παραβάτες.

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.