ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΟΙ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ- ΣΥΓΚΡΑΤΗΜΕΝΗ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ

Με μειώσεις τιμών κατά 50%-60%, έως και 70% σε κάποιες περιπτώσεις, ξεκίνησαν σήμερα και θα διαρκέσουν ώς τις 15 Νοεμβρίου οι ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις στη Θεσσαλονίκη, με τους εμπόρους να τρέφουν συγκρατημένη αισιοδοξία ότι η αγορά θα «κινηθεί» κάπως, μετά από έναν πολύ δύσκολο Οκτώβριο και έναν μέτριο Σεπτέμβριο, όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης (ΕΣΘ), Παντελής Φιλιππίδης, επικεφαλής της Ομοσπονδίας Εμπορίου – Παραγωγικότητας και Επιχειρηματικότητας Κεντρικής-Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (ΟΕΠΕΚΑΜΘ).

«Είμαι πάντα αισιόδοξος και ζω με την ελπίδα, σε ρεαλιστικό πλαίσιο, γιατί αν δεν είσαι αισιόδοξος, δεν μπορείς να είσαι έμπορος… Ελπίζω ότι οι ενδιάμεσες εκπτώσεις, που φτάνουν στο 50%-60%, στα μικρά καταστήματα, όχι στις πολυεθνικές, θα βοηθήσουν ώστε τα πράγματα να πάνε κάπως καλύτερα σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο, η οποία δεν ήταν τόσο καλή, με την οικονομική πορεία πολλών επιχειρήσεων να εξελίσσεται άσχημα.

Ο Σεπτέμβριος ήταν μέτριος και ο Οκτώβριος τραγικός, γιατί ήδη από την αρχή του, μόλις άρχισαν να ακούγονται περισσότερα για τον πληθωρισμό και τις ανατιμήσεις, οι καταναλωτές “κουμπώθηκαν”. Η τσέπη του καταναλωτή είναι μία κι όταν αυτός ακούει για αυξήσεις στα βασικά αγαθά όπως η ενέργεια, δεν πραγματοποιεί πρόσθετες αγορές. Στα εμπορικά καταστήματα πηγαίνεις με το περίσσευμά σου» λέει ο κ.Φιλιππίδης.

Υπενθυμίζει μάλιστα ότι η Ελλάδα μπήκε στην πανδημική κρίση προερχόμενη από μια δεκαετή οικονομική κρίση, από την οποία δεν είχε ακόμα συνέλθει, κι η οποία άφησε πίσω της κόκκινα δάνεια, χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία και μειωμένη αγοραστική δύναμη. Κατά τον κ.Φιλιππίδη, αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα για τη στήριξη του εμπορίου και κλείσουν χιλιάδες επιχειρήσεις, αυτό προφανώς δεν θα ωφελήσει τα δημόσια ταμεία, ούτε την απασχόληση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ), στις 7 του μηνός, πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου, οι έμποροι θα μπορούν να ανοίξουν τα καταστήματά τους, εφόσον το επιθυμούν, με προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας από τις 11 το πρωί ώς τις 6 το απόγευμα. Κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης._

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.