Προσωρινή αναστολή κινητοποίησεων και νέα 48ωρη απεργία για 5 και 6 Νοεμβρίου εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι στο λιμάνι του Πειραιά

«Επτά ημέρες στο λιμάνι του Πειραιά δείξαμε τη δύναμη μας στον αγώνα μας για να διασφαλίσουμε να μην υπάρξει άλλος νεκρός και συνεχίζουμε γι αυτό το σκοπό» τονίζει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο της Ένωσης Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων (ΕΝΕΔΕΠ) στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά, το οποίο χθες βράδυ αποφάσισε προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεων και νέα 48ωρη απεργία για την Παρασκευή και το Σάββατο 5 και 6 Νοεμβρίου. Η απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης του σωματείου της ΕΝΕΔΕΠ.

Οπως αναφέρει η ΕΝΕΔΕΠ με τον απεργιακό αγώνα κατάφερε έως τώρα τα εξής:

• τη δέσμευση της εταιρείας και του Υπουργείου να συγκροτηθεί Επιτροπή Υγιεινής και Ασφαλείας με την συμμετοχή μελών του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ.

• την αναγνώριση και κατοχύρωση του Σωματείου, ενώ εταιρεία και κυβέρνηση αναγνώρισε το πρόβλημα για τις εργατικές πόστες και η ΕΝΕΔΕΠ αναμένει την υλοποίηση του αιτήματος για 6άρα πόστα.

Η ΕΝΕΔΕΠ μαζί με τα υπόλοιπα σωματεία ανακοίνωσε ότι διοργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στις 9 το πρωί στο Υπουργείο Εργασίας ζητώντας να αποδοθούν άμεσα οι ευθύνες για το εργοδοτικό έγκλημα, ενώ θα συμμετάσχει στο πανεργατικό συλλαλητήριο τη Πέμπτη 4/11 στο Πειραιά μαζί με όλα τα σωματεία που στηρίζουν τα δίκαια αιτήματα των εργατών στο λιμάνι.

Η Ένωση Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων (ΕΝΕΔΕΠ)ζητά τα εξής:

-6άρες πόστες (εργατικές ομάδες) αντί για 4 που σήμερα επιβάλει η εργοδοσία.

– Κατάργηση των κόντρα βαρδιών- πρόγραμμα εργασίας για όλους τους εργαζομένους.

– Μετατροπή όλων των Συμβάσεων σε πλήρους απασχόλησης και υπογραφή ΣΣΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.