Σακελλαροπούλου: «Η δωρεά οργάνων είναι δωρεά ζωής»

«Η δωρεά οργάνων αποτελεί τη μεγαλύτερη πράξη ανιδιοτελούς αγάπης για τους πάσχοντες συμπολίτες μας», ανέφερε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μετά την επίσκεψή της στο 100ο Δημοτικό Σχολείο της Αθήνας.

   Με αφορμή τη σημερινή Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων, 1η Νοεμβρίου, η κ. Σακελλαροπούλου μαζί με τον πρόεδρο του ΕΟΜ (Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων) Γιώργο Παπαθεοδωρίδη, τον πρόεδρο του Ιδρύματος Ωνάση Αντώνη Παπαδημητρίου και τον Γιάννη Μπολέτη, πρόεδρο του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρουν παρουσίασαν στα παιδιά ένα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το Ίδρυμα Ωνάση για τη υγιεινή ζωή και τη δωρεά οργάνων, τους «Οργανούληδες».

   Το θέμα αφορά μικρούς και μεγάλους, επισήμανε η κ. Σακελλαροπούλου, γιατί «καθένας ή καθεμιά μπορεί να βρεθεί σε ανάγκη για μεταμόσχευση». Το εγχείρημα αποσκοπεί στο «να ανοίξει και στη σχολική τάξη το διάλογο για τη φροντίδα της υγείας μας και τις μεταμοσχεύσεις», τόνισε.

   Υυπογράμμισε, τέλος, πως «πρέπει να διαδώσουμε το πιο σημαντικό μήνυμα της ημέρας: η δωρεά οργάνων είναι δωρεά ζωής».

   Ο κ. Παπαθεοδωρίδης ανέφερε πως το πρόγραμμα έχει στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών, δηλαδή των αυριανών ενηλίκων. Εξήγησε ότι η πρόθεση για δωρεά οργάνων πραγματοποιείται εύκολα, συμπληρώνοντας μια φόρμα στην ιστοσελίδα του ΕΟΜ. 

   «Γιορτάζουμε ένα θαύμα της ιατρικής», είπε ο κ. Μπολέτης, «όπου κατεστραμμένα όργανα μπορούν να αντικατασταθούν από άλλα υγιή» και σημείωσε ότι σε αυτό το κομμάτι «καμιά βιομηχανία ή παραγωγή δεν μπορεί να μας σώσει, παρά μόνο οι ίδιοι οι δότες».

   Για το Ωνάσειο Εθνικό Μεταμοσχευτικό Κέντρο, το οποίο κατασκευάζεται, μίλησε ο κ. Παπαδημητρίου. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.