Προτάσεις του ΜέΡΑ25 για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Σειρά συγκεκριμένων μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας προτείνει το ΜέΡΑ25 με αφορμή την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη βουλή για το συγκεκριμένο θέμα. Το ΜέΡΑ25 υποστηρίζει ότι «τα πολλά λόγια είναι ακριβή φτώχεια» και προσθέτει ότι από την πρώτη στιγμή, προτείνει πολύ συγκεκριμένα μέτρα που πρέπει να ληφθούν άμεσα για την ανάσχεση της ακρίβειας:

1. Ανώτατο συντελεστή ΦΠΑ από το 24% στο 15%.

2. Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή σε κατώτατο μισθό και επιδόματα, χρησιμοποιώντας όχι τον επίσημο πληθωρισμό αλλά δείκτη τιμών των μικρομεσαίων νοικοκυριών (εξαιρούμενου του εισοδηματικά ανώτατου 30% το πληθυσμού).

3. Ακύρωση όλων των αυξήσεων στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος με κατάργηση του Χρηματιστήριου Ενέργειας, κοινωνικοποίηση της τέως ΔΕΗ (ακύρωση της πώλησης του ΔΕΔΔΗΕ και σταδιακή επανεθνικοποίηση της ΔΕΗ).

4. Επιβολή προστίμων από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στα σουπερμάρκετ για το διαχρονικό άνοιγμα της ψαλίδας των τιμών σουπερμάρκετ και των τιμών των προμηθευτών τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.