ΑΡΧΙΣΕ Η ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΜΑΧΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ – ΘΑ ΕΚΛΕΞΟΥΝ ΝΕΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΔΣ- ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΣΤΟ ΔΣΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ 23.497 ΜΕΛΗ

ΤΗΝ Κυριακή 28 και Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021 έχουν προγραμματιστεί να γίνουν οι εκλογές στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (ΔΣΑ) για την ανάδειξη νέου πρόεδρου και νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του για την επόμενη τετραετία, καθώς επίσης και σε όλους τους υπόλοιπους 62 Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας. Να σημειωθεί ότι εφόσον απαιτηθούν οι επαναληπτικές (στους μεγάλους αριθμητικά Συλλόγους) θα διεξαχθούν 5 και 6 Δεκεμβρίου 2021.

Πάντως η σκληρή μάχη πρόκειται να γίνει στις μεγάλες πόλεις της χώρας, όπου και υπάρχει μεγάλος αριθμός δικηγόρων οπότε και οι εκλογες αυτές αποκτούν και πολιτική σημασία και αυτές είναι κυρίως η Αθήνα, ο Πειραιάς, η Θεσσαλονίκη.

Έτσι λοιπόν στο μεγαλύτερο δικηγορικό Σύλλογο της χώρας, το Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας (ΔΣΑ), στις επερχόμενες εκλογές θα συμμετάσχουν 6 συνδυασμοί με υποψήφιο πρόεδρο, 5 συνδυασμοί χωρίς πρόεδρο και 2 ανεξάρτητοι υποψήφιοι πρόεδροι. Στον ΔΣΑ δικαίωμα ψήφου έχουν 23.497 δικηγόροι οι οποίοι θα ψηφίσουν σε 40 κάλπες οι οποίες θα είναι σε 7 εκλογικά κέντρα (θα ψηφίσουν και εκτός του κτιρίου του ΔΣΑ)
Αναλυτικότερα, οι συνδυασμοί οι οποίοι θα συμμετέχουν στις αρχαιρεσίες του ΔΣΑ, είναι:

1) ‘Αμισθοι Μαχόμενοι Δικηγόροι (χωρίς υποψήφιο πρόεδρο),
2) Με το Δικηγόρο (υποψήφιος πρόεδρος Δημήτρης Αναστασόπουλος),
3) Εναλλακτική Παρέμβαση-Δικηγορική Ανατροπή (υποψήφιος πρόεδρος Αθανάσιος Καμπαγιάννης),
4) Νέα Εκπροσώπηση- Έμπρακτα Δίπλα στο Δικηγόρο (υποψήφιος πρόεδρος Αλέξανδρος Μαντζούτσος),
5) Συμμετέχουμε – Σύγχρονη Δικηγορία στην Πράξη – Παρίσταμαι Υπέρ, Επείγει – Δικηγορική Συνείδηση (υποψήφιος πρόεδρος Μιχάλης Καλαντζόπουλος),
6) Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων (υποψήφιος πρόεδρος ‘Αγγελος Βρεττός 7) Σύμπραξη Δικηγόρων (χωρίς υποψήφιο πρόεδρο),
8) Ανατροπή – Κίνημα Δικηγόρων (χωρίς υποψήφιο πρόεδρο),
9) Ενιαίο Ψηφοδέλτιο (χωρίς υποψήφιο πρόεδρο),
10) Διεκδικώ Περισσότερα στην Πράξη (χωρίς υποψήφιο πρόεδρο) και
11) Εργατικοί (υποψήφιος πρόεδρος Θέμης Σοφός).

Ακόμη, στις εκλογές του ΔΣΑ κατέρχονται ως ανεξάρτητοι υποψήφιοι πρόεδροι οι Δημήτριος Βερβεσός σημερινός πρόεδρος του ΔΣΑ και Χαράλαμπος Κονδύλης.

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.