Παύλος Γερουλάνος: Θα τιμήσω όσους με στήριξαν

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Γερουλάνος, σε συνέντευξη του στο Newsbomb και τη δημοσιογράφο Αμαλία Κάντζου τόνισε την ανάγκη της ενότητας ενόψει των εκλογών, ξεκαθάρισε ότι θα μείνει μέχρι τέλος στην κούρσα και απάντησε για το ενδεχόμενο συνεργασιών.

Ο κ. Γερουλάνος αρχικά τοποθετήθηκε για το θέμα του εμβολιασμού λέγοντας ότι «μόνο όταν μια ηγεσία δείξει το παράδειγμα μπορεί να επιβληθεί. Πιστεύω στο εμβόλιο αλλά πιστεύω ότι τον πολίτη δεν μπορείς να τον υποχρεώσεις και να τον απειλήσεις αλλά να τον πείσεις αλλά πώς θα το κάνεις αυτό όταν έχεις διγλωσσία. Όταν λες ότι το ΠΑΜΕ θέλει ειδικά μέτρα αλλά στον Άγιο Δημήτριο μπορεί να επικρατήσει το χάος τότε υπάρχει ζήτημα».

«Ο κορονοϊός είναι εξαιρετικά επικίνδυνος αλλά για να τον πείσουμε πρέπει πρώτα να εμβολιαστεί η ηγεσία. Η Εκκλησία άργησε αλλά τελικά στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων» συμπλήρωσε ο κ. Γερουλάνος.

Παράλληλα τάχθηκε υπέρ των rapid test και σε εμβολιασμένους ενώ σημείωσε ότι «δεν είναι προς τη σωστή κατεύθυνση να σπρώχνεις τον κόσμο αλλά να τον οδηγείς».

Οι παρακαταθήκες της Φώφης Γεννηματά


Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην Φώφη Γεννηματά για την οποία είπε ότι άφησε δύο παρακαταθήκες: Η μια είναι προσωπική γιατί ήταν μια γυναίκα που μας έδειξε πώς να νικάμε τον φόβο και η δεύτερη παρακαταθήκη ήταν πολιτική και ήταν η ενότητα του κόμματος. «Η Φώφη Γεννηματά πάλεψε σε πολύ δύσκολες συνθήκες όταν το κόμμα έσπασε σε πολλά κομμάτια» σημείωσε.

«Γι’ αυτό πρότεινα 4 διαφορετικές συζητήσεις με τους άλλους υποψηφίους σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας για να δείξουμε στην πράξη ότι πρέπει να ακολουθήσουμε αυτή την παρακαταθήκη».

Θα τιμήσω όσους με στήριξαν με την υπογραφή τους


Ξεκάθαρος για την παρουσία του μέχρι το τέλος στην κούρσα για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ λέγοντας ότι «θα τιμήσω μέχρι τέλος την τιμή που μου έκαναν όσοι υπέγραψαν για την υποψηφιότητά μου». Σημείωσε, επίσης, ότι «δεν μου ζητήθηκε να αποχωρήσω από την κούρσα για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ».

«Τα προοδευτικά κόμματα πρέπει να εμπνέουν τον κόσμο, αυτό τον λόγο έχουμε φέρει μπροστά, σε αυτό πρέπει να επενδύσουμε, να διευρυνθεί ο πλούτος που μπαίνει στη χώρα ώστε περισσότεροι να έχουν ελπίδες στο μέλλον» πρόσθεσε ο κ. Γερουλάνος

«Αν μείνουμε ενωμένοι ο κόσμος θα ψηφίσει, αν τρωγόμαστε θα μας γυρίσει την πλάτη. Αν μιλήσουμε για το αύριο ο κόσμος θα ψηφίσει, αν μιλήσουμε για το χθες όχι. Η δική μου πρόταση κοιτάει στο μέλλον και μπορεί να φέρει τον κόσμο στην κάλπη».

Για τις συνεργασίες


Ο Παύλος Γερουλάνος τόνισε ότι «ο δικός μου στόχος είναι να δώσω μια αξιόπιστη αντιπολίτευση και μετά μια κυβέρνηση. Προσωπικά πιστεύω ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν θα πάει σε μια λογική συνεργασιών με την απλή αναλογική αλλά θα πάει σε νέες εκλογές. Αλλά πρέπει να ωριμάζει μέσα μας η λογική των συνεργασιών. Εγώ υπέρ των συνεργασιών» ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι η συνεργασία πρέπει να γίνει στη βάση της πρότασης για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο αποκέντρωσης της εξουσίας. «Βλέπετε ο ΣΥΡΙΖΑ ή η ΝΔ να είναι έτοιμοι να μοιραστούν την εξουσία;» αναρωτήθηκε ο κ. Γερουλάνος χαρακτηρίζοντας και τα δύο κόμματα ως συντηρητικά.

«Είναι πολύ σημαντικό να έρθει ο κόσμος να ψηφίσει και να ακούσει γιατί ακούω πολύ μεγάλη συμπάθεια για το ΚΙΝΑΛ και είναι σημαντικό να ερμηνευτεί “ως εχετε μια ευκαιρία ακόμα αξιοποιήστε την σωστά”» κατέληξε ο Παύλος Γερουλάνος.

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη του Παύλου Γερουλάνου στο newsbomb.gr παρακάτω:

Πηγή: newsbomb.gr

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.