Διάγγελμα Μακρόν απόψε στη Γαλλία σε σχέση με την έξαρση της πανδημίας


O πρόεδρος Μακρόν θα απευθύνει απόψε τηλεοπτικό διάγγελμα για την έξαρση της πανδημίας στη χώρα. Ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων εκτοξεύτηκε κατά σχεδόν 25% σε διάστημα μιας εβδομάδας πυροδοτώντας τη συζήτηση για την ανάγκη υποχρεωτικού εμβολιασμού με αναμνηστική δόση. Καθώς απομένουν λιγότερο από έξι μήνες μέχρι τις προεδρικές εκλογές ο Μακρόν αναμένεται να αναφερθεί στο διάγγελμά και σε θέματα που αφορούν στην οικονομία και σε μεταρρυθμίσεις.

Στην κορύφωση της πανδημίας στη Γαλλία τον περασμένο χρόνο αριθμός ρεκόρ τηλεθεατών παρακολουθούσαν τα τηλεοπτικά διαγγέλματα του Μακρόν, όταν ανακοίνωνε πρόσθετα μέτρα για να την ανάσχεση της υγειονομικής κρίσης. Αυτή τη φορά φαίνεται ότι ο Γάλλος πρόεδρος θα εστιάσει στο να ενθαρρύνει τους πολίτες να κάνουν ένα ακόμη βήμα όσον αφορά στους εμβολιασμούς και να καλέσει τους ηλικιωμένους και όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες να κάνουν αναμνηστική δόση του εμβολίου.

Την περασμένη Πέμπτη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας χαρακτήρισε την Ευρώπη νέο «επίκεντρο» την πανδημίας, εκτιμώντας ότι η Γηραιά Ήπειρος θα θρηνήσει περίπου 500.000 θύματα μέχρι το τέλος του χειμώνα αν δεν ληφθούν τώρα προληπτικά μέτρα. Η Γαλλία, ωστόσο, με εμβολιαστική κάλυψη που αγγίζει το 75% του πληθυσμού της δείχνει να είναι σε καλύτερη θέση σε σύγκριση με άλλες χώρες σε αυτό το στάδιο, αλλά με τον χειμώνα επί θύραις ο αριθμός των κρουσμάτων έχει πάρει την ανιούσα. Οι γαλλικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν 8.547 νέες μολύνσεις σε διάστημα ενός 24ώρου την Κυριακή έναντι 6.329 την αμέσως προηγούμενη. Κατά μέσο όρο καταγράφηκαν 7.230 κρούσματα, αύξηση της τάξης του 23,4% σε διάστημα μιας εβδομάδας. Από τους 6.709 σθενείς με Covid-19 στα νοσοκομεία, οι 1.101 νοσηλεύονται σε ΜΕΘ., Η χώρα κατέγραψε επίσης τις τελευταίες 24 ώρες 55 νέους θανάτους σε νοσοκομεία από την πανδημία, την υψηλότερη ημερήσια αύξηση από τις 5 Οκτωβρίου, ανεβάζοντας το σύνολο σε 91.053. Συμπεριλαμβανομένων των θανάτων που έχουν καταγραφεί σε γηροκομεία, ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της Covid-19 στη Γαλλία είναι κοντά στις 118.000.


Πηγή: iefimerida.gr

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.