Ενώ γύρω μας μυρίζει ο θάνατος -λέει ο ηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου- κάποιοι καλόγεροι αρνούνται το εμβόλιο, επικαλούμενοι πνευματικούς λόγους, για ένα θέμα καθαρά ιατρικό.

Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσαν δηλώσεις του αρχιμανδρίτη Βαρθολομαίου, ηγούμενου της Ι.Μ. Εσφιγμένου, περί αντιεμβολιαστών ρασοφόρων του Άθω που αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο και επηρεάζουν με την ακραία ρητορική τους, πιστούς που έχουν υπό την πνευματική τους σκέπη για να μην το κάνουν.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή να διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα στο πλαίσιο της οποίας θα κληθεί ο καθηγούμενος (της νέας, νόμιμης αδελφότητας Εσφιγμένου) να καταθέσει, κατονομάζοντας αυτούς στους οποίους αναφέρεται, ώστε να διαπιστωθεί εάν τελούν το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, ο αρχιμανδρίτης ζήτησε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως “όταν μυρίζει θάνατος γύρω μας, όχι μόνο στο ‘Αγιο Όρος αλλά και σε όλο τον κόσμο, δεν μπορεί κανείς να κωφεύει». Ο ίδιος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι ένα καθαρά ιατρικό θέμα έχει μετατραπεί σε πνευματικό, καταγγέλλοντας ότι «συνειδητά κάποιοι καλόγεροι λένε ψέματα, χρησιμοποιώντας το όνομα του Αγιορείτη ή ακόμη και του Εσφιγμενίτου…”.

Να υπενθυμίσουμε ότι το Άγιο Όρος δέχθηκε ισχυρό πλήγμα από την Covid-19 καθώς είναι αρκετές δεκάδες οι μοναχοί που νόσησαν από την έναρξη της πανδημίας και κάποιοι εξ αυτών κατέληξαν εξαιτίας επιπλοκών της νόσου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.