Οικονόμου: Αν δεν καλυφθούν οι ανάγκες, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα προχωρήσουμε σε επίταξη ιδιωτών γιατρών για το ΕΣΥ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο επίταξης ιδιωτών για να καλυφθούν οι ανάγκες στο ΕΣΥ αν χρειαστεί σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο.

«Θα επαναλάβω για μια ακόμα φορά, από έρευνες που έχουν γίνει, που δημοσιεύονται και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, απ’ τα καθημερινά στοιχεία που παίρνουμε απ’ τα νοσοκομεία κι από τις ΜΕΘ προκύπτει ότι περίπου 9 στους 10 νοσηλευόμενους στις μονάδες εντατικής θεραπείας είναι συμπολίτες μας που είναι ανεμβολίαστοι», τόνισε στο σημείο αυτό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Πρόσθεσε πως «παράλληλα η κυβέρνηση συνεχίζει την ενίσχυση του ΕΣΥ ειδικά στις περιφέρειες που παρατηρείται πολύ αυξημένη και πολύ μεγάλη πίεση.

Στο πλαίσιο συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα, αντιμετωπίζεται η χώρα, όπως είχε συμβεί και σε άλλες φάσεις όξυνσης της πανδημίας στο παρελθόν ως μία υγειονομική περιφέρεια. Στο πλαίσιο αυτό έχουν τεθεί στη διάθεση του ΕΣΥ μέχρι σήμερα και η κατάσταση αυτή είναι δυναμική, συνεχίζεται και ενισχύεται, 200 κλίνες στη Θεσσαλονίκη απ’ τον ιδιωτικό τομέα και 206 κλίνες στη Θεσσαλία για covid περιστατικά και 150 κλίνες στη Θεσσαλονίκη κι άλλες 150 στη Λάρισα για λοιπά περιστατικά.

Στη διάθεση του ΕΣΥ βρίσκονται και οι ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα. Στην Αττική υπάρχει αντίστοιχη συνεννόηση για ενεργοποίηση της διάθεσης κλινών του ιδιωτικού τομέα στο ΕΣΥ αν παραστεί ανάγκη, ενώ μέχρι το τέλος της εβδομάδας συνεχίζεται η επικοινωνία με τους ιατρικούς συλλόγους έτσι ώστε να ενισχυθεί το ΕΣΥ με ιδιώτες γιατρούς. Θέλω όμως να ξεκαθαρίσω ότι αν δεν καλυφθούν οι ανάγκες, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα ενεργοποιηθεί η επίταξη των υπηρεσιών των ιδιωτών γιατρών για το ΕΣΥ».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.