Κρήτη: Βρέθηκε σε οικοδομή, το Άγιο Δισκοπότηρο που είχε κλαπεί από τον Ι.Ν. του Τιμίου Σταυρού Κισσάμου

Την Πέμπτη το μεσημέρι έκπληκτοι οι εργάτες που δούλευαν σε μια οικοδομή, στη Κίσσαμο της Κρήτης αντίκρισαν στο διπλανό οικόπεδο, πεταμένο ένα χρυσό δισκοπότηρο καθώς και άλλο ένα εκκλησιαστικό σκεύος όπως αναφέρει το cretalive.gr και αμέσως ειδοποίησαν την αστυνομία που παρέλαβε τα σκεύη.

Στην Αστυνομία τα δύο σκεύη αναγνωρίστηκαν, ότι και τα δυο είχαν κλαπεί από τον Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού πριν από ενάμιση μήνα και αποφασίστηκε να επιστραφούν στην Εκκλησία, αφού πρώτα ελεγχθούν από τη σήμανση για τυχόν αποτυπώματα, αν και θεωρείται απίθανο να υπάρξουν χρήσιμα στοιχεία.

Οι πληροφορίες λένε ότι σύμφωνα με όλες οι ενδείξεις δράστης είναι ένας 40χρονος Μαροκινός που είχε συλληφθεί από το ΑΤ Κισσάμου λόγω παρενόχλησης σε ανήλικα κορίτσια, αλλά στην πορεία η έρευνα της ΕΛΑΣ είχε δείξει ότι ο ίδιος άνθρωπος φέρονταν να είχε κλέψει τα εκκλησιαστικά είδη, ενώ είχε διαπράξει και μια απόπειρα κλοπής σε σπίτι.

Μάλιστα θα πρέπει να σημειώσουμε σ εοτι αφορά τον τον 40χρονο, έχει ήδη καταδικαστεί με τη διαδικασία του αυτοφώρου για την παρενόχληση και την απόπειρα κλοπής, ωστόσο, για την κλοπή στην εκκλησία, η δίκη δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμα, καθώς πρόκειται για κακούργημα και δεν εφαρμόζεται η αυτόφωρη διαδικασία.

ΠΗΓΗ: Cretalive.gr

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.