Κοινωφελή Οργανισμό στο όνομα του ίδρυσε ο Ρώσος μεγιστάνας ιδιοκτήτης του Σκορπιού, Ντμιτρι Ριμπολόβλεφ, με σκόπο κοινοφελή έργα στην Λευκάδα.

΄Οπως αποκαλύπτει το πάντα ενημερωμένο site “LEFKADA PRESS”, ήδη το προεδρικό διάταγμα έχει υπογραφεί από το αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελαροπούλου με βάσει το οποίο εγκρίθηκε η σύσταση του κοινωφελούς ιδρύματος με την επωνυμία “ΙΔΡΥΜΑ DMITRY RYBOLOVLEV” με έδρα το Μεγανήσι όπως αναφέρεται στο φύλλο της εφημερίδας της κυβέρνησης που δημοσιεύτηκε πριν απο πέντε μερες στις 10 Νοεμβρίου 2021.

Οι ιδρυτές του ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ DMITRY RYBOLOVEF κατέβαλαν σε τράπεζα ήδη σε τράπεζα το ποσό των 150.000 ευρώ ως περιουσιακό στοιχείο ενώ όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ σκοπός του ιδρύματος είναι μεταξύ άλλων τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας μέσω δωρεών σε δημόσιους, δημοτικούς και εκκλησιαστικούς φορείς για την υλοποίηση κοινωνικών έργων, προγραμμάτων, κατασκευαστικών εργασιών, αγορών εξοπλισμού κ.ά. για την υποβοήθηση του έργου τους.

Eπίσης θα έχει τη δυνατότητα να διενεργεί και να υποστηρίζει τοπικές πολιτιστικές εκπαιδευτικές δράσεις ενώ σκοπός του είναι και η συμμετοχή σε τοπικά, διαπεριφερειακά, εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα και δραστηριότητες που αφορούν την διατήρηση των παραδόσεων, των ιστορικών και θρησκευτικών μνημείων και του συνδεδεμένου με αυτά πολιτισμού.

Επίσης σκοπός του Ντμιτρι Ριμπολοβλεφ μέσω του ιδρύματος είναι η δημιουργία δικτύων τοπικών παραγόντων και πολιτιστικών προσωπικοτήτων για την προώθηση και εμπέδωση της κοινωνικής συνεργασίας για θέματα του τόπου. την οργάνωση εκδηλώσεων την υποστήριξη της διεξαγωγής διεθνών ή εθνικών διαγωνισμών με την χορήγηση οικονομικών ενισχύσεων και χρηματικών βραβείων, την προώθηση και ανάπτυξη διεθνών συνεργασιών με εθνικούς ή διεθνείς φορείς του δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, Πανεπιστήμια κτλ και τη φύλαξη, συντήρηση και ανάδειξη του προσωπικού αρχείου των ιδρυτών καθώς και προσωπικών ενθυμημάτων, αντικειμένων και βιβλιοθηκών, έργων τέχνης κ.λπ. που τυχόν περιέλθουν στην περιουσία του ιδρύματος.

Στο διοικητικό συμβούλιο του ιδρύματος θα συμμετέχει ο εκπρόσωπος και σύμβουλος της οικογένειας Ριμπολόβλεφ, Σεργκέι Τσερνίτσιν καθώς και η νομική σύμβουλος της εταιρείας Μυκήναι στην οποία ανήκει ο Σκορπιός, Κορίνα Φασούλη Γραφανάκη.

Ακόμη θα πρέπει να σημειωθεί οτι με αυτό το ίδρυμα η οικογένεια Ριμπολόβλεφ ενισχύει ακόμη περισσότερο τους δεσμούς της με την περιοχή της Λευκάδας, αφού όπως είναι γνωστό ότι όλα αυτά τα χρόνια η οικογένεια έχει κάνει αμέτρητες δωρεές στους δήμους αλλά και σε κοινωφελείς οργανισμούς της περιοχής.

Τέλος να υπενθυμήσουμε οτι την ίδια ώρα σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η αναμόρφωση του Σκορπιού όπου μέχρι το 2023 αναμένεται να είναι έτοιμο το πολυτελές τουριστικό θέρετρο του οποίου η επένδυση θα ξεπεράσει τα 165 εκατομμύρια ευρώ.

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.