Έχει καταργηθεί η επιβολή ποινών στους γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο

Απίστευτο και όμως… Ελληνικό. Παρότι ο νόμος, που είχε ψηφιστεί από το ΠΑΣΟΚ το 1985 επιβάλει την υποχρεωτική 9ετή εκπαίδευση από το 2019 με την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα που πέρασε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν αποχωρήσει.

Όπως αποκάλυψε η Ιωάννα Μάνδρου, μιλώντας πριν λίγες μέρες στον ΣΚΑΙ. «Οντως, ο νόμος 1566/1985 όριζε μεταξύ άλλων ότι «η φοίτηση είναι υποχρεωτική στο δημοτικό σχολείο και στο γυμνάσιο, εφόσον ο μαθητής δεν έχει υπερβεί το 16ο έτος της ηλικίας του. Όποιος έχει την επιμέλεια του προσώπου του ανηλίκου και παραλείπει την εγγραφή ή την εποπτεία του ως προς τη φοίτηση, τιμωρείται σύμφωνα με το άρθρο 458 του Ποινικού Κώδικα». Αυτό έγινε στη συνέχεια πταίσμα, προσέθεσε κυρία Μάνδρου, για να αποκαλύψει έπειτα ότι με την τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα το ’19, έφυγε η διάταξη, καταργήθηκε.»

Με την νέα τροποποίηση η διάταξη αυτή δεν διορθώθηκε

Το αξιοπερίεργο της υπόθεσης είναι ότι με την νέα τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα, οποία έγινε για να βελτιώσει, υποτίθεται, τις αστοχίες που είχε ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπήρξε καμία διόρθωση σε αυτό το κομμάτι. Πρόκειται για παράλειψη; Ή μήπως η Κυβέρνηση θεωρεί ότι δεν είναι σημαντική η υποχρεωτική εκπαίδευση στη χώρα;

Όπως και να έχει δεν πρέπει να αφήνουμε παιδιά να πέφτουν θύματα των επιλογών ανεύθυνων γονέων καθώς κάθε άνθρωπος οφείλει να έχει το δικαίωμα στην εκπαίδευση χωρίς να εξαρτάται από κανέναν.

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Facebook

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Twitter

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Instagram

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.