Μήνυμα Γιάνη Βαρουφάκη για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Μήνυμα σχετικά με την επέτειο του Πολυτεχνείου έστειλε ο γραμματέας του ΜεΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης. Στο μήνυμα του αναφέρει:

«Το «Πολυτεχνείο» ενοχλεί τη Δεξιά και την Ολιγαρχία. Τους ενοχλεί επειδή, από το 1973, το «Πολυτεχνείο» συμβολίζει τη διαχρονική δυνατότητα του λαού, από την μια στιγμή στην άλλη, κι εκεί που νόμισαν ότι τον έχουν του χεριού τους, να πάρει τις τύχες του στα χέρια του. Aκηδεμόνευτος, χωρίς διαμεσολαβητή, να αποβάλει την Εξάρτηση, την Υποτέλεια και, κυρίως, τον Φόβο.

Πέρσι, κρυπτόμενοι πίσω από την πανδημία, κατέβαλαν φιλότιμες προσπάθειες να

διασύρουν στη συνείδηση των πολιτών την ανάγκη του κόσμου να βγει στο δρόμο να τιμήσει το Πολυτεχνείο πορευόμενος προς την Αμερικανική Πρεσβεία. Δεν τους το επιτρέψαμε.

Φέτος, θα κατέβουμε στη πορεία να τιμήσουμε τόσο τους εξεγερμένους του Πολυτεχνείου, ιδίως εκείνους που δεν το εξαργύρωσαν ποτέ, όσο και τους σημερινούς σεμνούς μαχητές για Αξιοπρέπεια και Ανεξαρτησία: τους διανομείς της Efood και τους εργαζόμενους της Cosco που κέρδισαν μάχες κόντρα στη ροή των πραγμάτων, τη νεολαία που απαιτεί βαθιά μόρφωση αντί για μηχανιστική εκπαίδευση, τους νοσηλευτές και τους γιατρούς που κερδίζουν μάχες με το θάνατο κόντρα στην κυβερνητική απαξίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, τους ακτιβιστές που σώζουν πρόσφυγες κόντρα στο ξενοφοβικό κράτος, όλες κι όλους που νικούν μέσα τους τον φόβο και την σαγήνη της ιδιώτευσης.

Φέτος, είμαστε εδώ επειδή η Πορεία του Πολυτεχνείου έχει αναδειχθεί στη διαχρονική ευκαιρία των Ελληνίδων και των Ελλήνων να εναντιώνονται σε όλα εκείνα που πλήττουν την Δημοκρατία, την Παιδεία, την Αυτοδιάθεση και, ναι, την Ελευθερία.»

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.