Συμφωνία συνεργασίας για τη χορήγηση διπλωμάτων γερμανικής γλώσσας

Συμφωνία συνεργασίας υπέγραψαν το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, η Κεντρική Υπηρεσία Σχολείων Εξωτερικού (ZfA), που υπάγεται στο υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας και το εκπαιδευτικό κέντρο DUAL HELLAS.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, πρόκειται για μια συνεργασία που συνάδει με τον νέο προσανατολισμό της ελληνογερμανικής εκπαιδευτικής συνεργασίας σε θέματα επαγγελματικής κατάρτισης και γενικότερα εκπαίδευσης. Αποτελεί, δε, ένα πρώτο βήμα προς τη μελλοντική συμμετοχή των εκπαιδευομένων της DUAL HELLAS στις εξετάσεις «Δίπλωμα Γερμανικής Γλώσσας – Πρώτο Επίπεδο για Επαγγελματικά Σχολεία (DSD I PRO)» της Μόνιμης Διάσκεψης των Υπουργών Παιδείας και Πολιτισμού των Ομόσπονδων Κρατιδίων της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας (KMK).

Σημειώνεται ότι, η επιτυχία στις εξετάσεις DSD I PRO αποδεικνύει γνώση της γερμανικής γλώσσας στο επίπεδο Β1, του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες.

Τη διμερή συμφωνία για την πιστοποίηση της γνώσης στη γερμανική γλώσσα, υπέγραψαν ο Δρ. Αθανάσιος Κελέμης, γενικός διευθυντής και μέλος Δ.Σ. του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου κι η Kristina Wiskamp, σύμβουλος γερμανικής γλώσσας της Κεντρικής Υπηρεσίας Σχολείων Εξωτερικού, του ΥΠΕΞ Γερμανίας.

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Facebook

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Twitter

Ακολουθήστε ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ στο Instagram

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.